Încă o provocare de Champions League înainte să se retragă? Lucescu, dorit de un colos al Turciei

Bogdan Solomon 11.05.2023, 13:10
Încă o provocare de Champions League înainte să se retragă? Lucescu, dorit de un colos al Turciei

La cei aproape 78 de ani ai săi (pe care îi va împlini pe 29 iulie), Mircea Lucescu ar putea da curs unei noi provocări de Champions League înainte să pună capăt carierei. Unul dintre granzii Turciei și-a manifestat interesul pentru serviciile sale.

Mircea Lucescu, dorit de un colos al Turciei. Ar fi ultima provocare de Champions League

Imediat după operația de coxartroză care l-a împiedicat să pregătească ultimele meciuri din actuala stagiune, jurnaliștii ucraineni îi anunțau nu doar plecarea de la Dinamo Kiev, ci și retragerea din activitate. Doar că „Il Luce” nu concepe încă să trăiască fără fotbal și are toate motivele să continue.

Cotidianul turc Vatan anunță că Fenerbahce i-a făcut o ofertă concretă, iar șansele să accepte sunt cât se poate de mari. Patronul Ali Koc a încercat să-l aducă și în vara anului trecut, dar tehnicianul român a declinat propunerea, din dorința de a rămâne la Kiev.

„Toți antrenorii străini au plecat din Ucraina. Eu n-am putut să trădez, așa îl consideram, un act de trădare”, spunea acesta, citat de gsp.ro. Turcii s-au reorientat atunci, numindu-l pe portughezul Jorge Jesus, care nu ar mai fi dorit, însă, din sezonul viitor.

Se luptă cu Montella pentru postul de antrenor al lui Fenerbahce

Lucescu nu este singurul antrenor titrat aflat pe lista lui Fenerbahce. Fanatik avansează varianta Vincenzo Montella, care le-a pregătit până acum pe Sampdoria, Milan, Sevilla și Fiorentina. Din 2021 se află la Demirspor, dar nu ar spune nu unei oferte din partea lui Koc.

Pe de altă parte, legendarul Volkan Demirel – care va ocupa postul de director sportiv – ar înclina mai mult spre român. Ar fi nu doar a patra experiență în Turcia, ci și oportunitatea de a bifa toate cele trei forțe ale campionatului, după ce a antrenat  Galatasaray (2000-2002) și Beșiktaș (2002-2004). De asemenea, acesta a fost selecționerul Turciei (2017-2019).

Lucescu, elogiat de Lupu: Te făcea să te simți Zeu”

În altă ordine de idei, Dănuț Lupu a vorbit la superlativ despre Mircea Lucescu, rememorând perioada în care a evoluat sub comanda sa. Fostul mijlocaș era cunoscut ca un jucător extrem de capricios, dar a afirmat răspicat că nu a existat niciun conflict cu fostul său antrenor.

„Dacă-i scoți la tablă, Dinu este peste Lucescu. Nea Cornel este mai bun tactician, cum explică. Însă, nea Cornel era arogant, te lua cu ’Ștefan cel Mare’, vorbea pe nas, îți vorbea de sus, pe când nea Mircea din cel mic te făcea Zeu. Cornel Dinu din mare te făcea mic de tot, cu nea Mircea era invers.

Niciodată nu m-am certat cu nea Mircea, dar știa să vorbească cu mine. De multe ori plecam și se afla. Atunci, nea Mircea îmi lua apărarea: ’De ce să-l țineți în cantonament dacă joacă bine? Dacă-l țineți în cantonament și nu dă randament, răspundeți voi? Ăsta e el, dacă vă faceți cu el treaba la meci, sâmbătă, care e treaba voastră?’. Nea Mircea avea un stil aparte de a mă face să dau totul. Contează să știi să vorbești. Felul în care îmi vorbea, mă ambiționa”, a declarat Lupu pentru fanatik.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe