Încă un fost mare fotbalist îl apără pe Edi Iordănescu, în fața „Regelui” Hagi. „Gică este subiectiv” EXCLUSIV

Radu Bordei 31.03.2023, 19:06
Încă un fost mare fotbalist îl apără pe Edi Iordănescu, în fața „Regelui” Hagi. „Gică este subiectiv” EXCLUSIV

Edi Iordănescu a stârnit o adevărată controversă după ce nu l-a convocat pe Ianis Hagi. Regele a fost foarte supărat și a atacat decizia selecționerului. „Ianis nu este important pentru el” a comentat Hagi. Petre Marin nu este de acord cu criticile fostului internațional.

Edi Iordănescu, apărat de Petre Marin. „Ca părinte ești subiectiv”

Gică Hagi a considerat că Ianis merita să fie măcar inclus pe lista lărgită de fotbaliști urmăriți de Iordănescu, pentru moral. Invitat la Playsport Live, fostul fundaș al Stelei, Petre Marin, consideră că managerul Farului a exagerat cu criticile. Marin cere mai multă susținere pentru Iordănescu.

Sută la sută îl înțeleg pe Gică și ca părinte ești subiectiv, indiferent de ceea ce spui. Dar Ianis este un jucător important pentru echipa națională, sunt sigur că Edi se va baza în viitor pe el. Poate că putea să îl cheme în lista lărgită, dar și așa se expunea Edi, pentru că apăreau oameni care comentau de ce a fost chemat dacă nu se putea baza pe el și tot așa.

Nu este ușor pentru selecționar să facă aceste algerei, noi oamenii din fotbal trebuie să fim aproape de această echipă, să respectăm deciziile selecționerului, pentru că este nevoie de calificare. Eu așa văd lucrurile, trebuie să fim mai ponderați în declarații prin presă, pentru că idniferent de jucător, de maturitatea pe care o are, nu ai cum să nu fi afectat. Eu știu pe propria piele cum se simte când vezi anumite discuții pe la televizor, nu îți fac bine. Chiar dacă mulți spun că nu citesc presa, este imposibil să nu afli. Vorbești cu familia, cu prietenii, tot afli tot ce se vorbește, a declarat Petre Marin

Selecționerul i-a pus la punct pe Ianis Hagi și Andrei Ivan

Înainte de meciul cu Belarus, Edi Iordănescu a dat o replică acidă celor care l-au criticat pentru neconvocarea lui Ianis Hagi, dar și a lui Andrei Ivan.

Atitudinea este corectă și avem un grup care își dorește și este aliniat, din punct de vedere mental, pentru performanță. Poate sunt niște talente pe care le-am lăsat pe dinafară acum. Le iubesc talentul, dar le urăsc mentalitatea.

Dacă, la cluburi, anumiți jucători au un anumit statut și sunt alintați, eu nu pot face asta la națională, nu am timp să fac asta. Nu îmi permit luxul ca în 4 zile să alint un jucător pentru că nu mai am timp să-l aduc cu picioarele pe pământ. Așa că vine la lot cine vine cu toată puterea și cu mentalitatea corectă.

Cine vine cu mentalitate, să vină, cine nu, riscă să rămână afară. Nu este un mesaj pentru Ivan, care are un potențial mare. El are ușile deschise la echipa națională. Sunt jucători importanți care puteau să fie aici dar nu sunt, nu doar Andrei Ivan. Voi vedea cum gestionez fiecare caz. Ivan trebuie să continue pe drumul bun din ultima perioadă, a declarat Edi Iordănescu la conferința de presă premergătoare partidei cu Belarus.

Urmăriți Playsport.ro și pe