Rodion Cămătaru îl vrea pe Ianis Hagi la națională. “Cu el vom fi și mai puternici”

George Drafta 27.03.2023, 23:26
Rodion Cămătaru îl vrea pe Ianis Hagi la națională. “Cu el vom fi și mai puternici”

România a câştigat în Andorra fără Ianis Hagi, care nu a fost convocat pentru meciurile naţionalei din luna martie.

Iar lăsarea lui în afara lotului a generat o reacţie de nemulţumire din partea tatălui său. Însă nu doar Gică Hagi îl cere insistent în echipă pe fotbalistul lui Glasgow Rangers. Şi Rodion Cămătaru este de părere că reprezentativa va avea mai mult de câştigat odată cu întoarcerea în primul 11 a mijlocaşului ofensiv.

Rodion Cămătaru
Rodion Cămătaru

„Fiți convinși că o să fim și mai puternici atunci când îl vom avea și pe Ianis Hagi apt sută la sută. S-a făcut cam mare tam-tam pentru spusele lui Gică Hagi. El nu a cerut ca Ianis să fie luat și să fie titular. Nici nu se putea așa ceva. El nu mai jucase de mai bine de un an. Gică s-a plâns că Ianis nu a fost nici măcar pe lista lărgită. Însă, eu cred că Edi nu l-a trecut pe acea listă pentru că știa clar că Iania nu o să aibă nicio șansă să fie luat.

Iar dacă îl lua și îl băga 5-10 minute, atunci nu ieșea un alt scandal? După ce Ianis o să fie apt sută la sută și o să joace și la echipa lui de club, în mod sigur Edi o să îl aducă la echipa națională, iar cu Ianis o să fim mult mai buni. Dar până atunci important este să luăm toate cele trei puncte și cu Belarus”, a fostr părerea fostului mare internaţional pentru ProSport. 

Alibec l-a făcut uitat pe Ianis

În schimb, un alt copil de suflet al lui Gică Hagi a fost unul dintre protagoniştii partidei din Pirinei. Alibec a marcat golul de 2-0 pentru tricolori şi a fost la orginea altor faze periculoase la poarta adversă. Alibec a fost comparat uneori cu Rodion Cămătaru, iar fostul vârf al Craiovei şi al lui Dinamo se bucură pentru revenirea în prim plan a constănţeanului.

„Uitați că Gică Hagi l-a pus din nou pe picioare pe Alibec, iar de acest lucru beneficiază și naționala României. Alibec este din nou top. Este acum atacantul pe care mulți si-ar dori să îl aibă în curtea lor. A slăbit, este mult mai rapid, dar am observat că joacă și cu o mult mai mare ambiție. Bravo lui Hagi și bravo lui Alibec.

Eu zic că pentru început am aratat un joc bunicel în Andorra, deși mulți se așteptau să le umplem ălora sacul cu goluri. Însă, nu uitați că a fost startul campaniei și important era doar să ne atingem obiectivul și să ne luăm toate cele trei puncte. Avem jucători care ne pot ajuta foarte mult în această campanie de calificare de nici măcar un an”, a încheiat analiza Cămătaru.

Urmăriți Playsport.ro și pe