Încă un român în Seria A! Fiul de 16 ani al unui fost fotbalist a semnat cu nou-promovata Venezia

Moldoveanu Camelia 21.08.2021, 00:16

La doar 16 ani, fiul lui Roland Nagy, Norbert Nagy, a semnat un contract cu nou-promovata în Seria A, Venezia FC. Tânărul fotbalist a jucat la UTA Arad și este „produs loca. El face parte și din echipa națională de fotbal a României U15.

UTA Arad a făcut un transfer în Seria A. Talent moștenit din tată în fiu

Roland Nagy, fostul antrenor de la UTA Arad, a jucat la doar 15 ani pentru CSȘ Gloria Arad, sub comanda lui Mircea Henegar. În 1990 reușea să treacă la seniori chiar la echipa pe care mai târziu avea să o antreneze, UTA Arad. Patru ani mai târziu ajungea la Steaua și evolua pentru această echipă în Liga Campionilor. A urmat cel mai important transfer din cariera lui Roland Nagy, Mainz. În Germania a fost coleg de vestiar cu Jurgen Klopp.

Despre Roland Nagy se spune că este unul dintre cele mai bune produse ale fotbalului arădean după Revoluție, însă fiul lui este pe care să-l întreacă. Norbert Nagy a debutat la 14 ani la echipa națională a României U15. Acum, la 16 ani, cariera lui Nagy Jr. se bucură de o ascensiune uluitoare. Acesta a semnat cu Venezia FC, noua echipă promovată în Seria A.

Viseaza sa calce candva pe urmele tatalui sau, Roland Nagy, a carui cariera a inregistrat prezente in cea mai importanta competitie a fotbalului european, Champions League. Norbert Nagy are 16 ani, vine de la UTA Arad si este noul atacant al clubului italian Venezia FC!”, se arată într-o postare a lui Cătălin Sărmășan pe Facebook.

Benfica l-a cumpărat pe Mario Tudose de la FC Argeș

Încă o veste uriașă pe piața transferurilor din România. FC Argeș l-a vândut pe Mario Tudose pentru 200.000 de euro + TVA celor de la Benfica. Ținând cont de cei 16 ani pe care îi are fundașul central, suma oferită pe argeșean este una chiar impresionantă. Românii au păstrat 20% dintr-un următor posibil transfer al lui Tudose.

Fotbalistul, care a evoluat în ultima vreme în Liga Elitelor Under 15 şi Under 16, precum și naționalele României U15 și U17, a semnat cu FC Argeș primul său contract de profesionist chiar la începutul acestui an. N-a durat mult și a fost remarcat de Benfica. „Produsul local” s-a format la centrul Leonte Ianovschi.

Este un pas înainte acest transfer. Benfica are o academie de top şi pune mare accent pe tinerii de mare perspectivă. Vreau ca în 3-4 ani să ajung să joc la prima echipă, iar apoi să fac pasul într-un campionat şi mai puternic. Vreau să mulţumesc pe această cale clubului FC Argeş care m-a format, dar şi oamenilor de la Piteşti cu care am lucrat. FC Argeş va rămân mereu în inima mea”, a spus Mario Tudose.

Urmăriți Playsport.ro și pe