Încă un scandal pentru familia Djokovic. Alături de cine a fost pozat tatăl jucătorului sârb

Dragos Stefanescu 26.01.2023, 21:58
Încă un scandal pentru familia Djokovic. Alături de cine a fost pozat tatăl jucătorului sârb

Novak Djokovic are un parcurs excelent la Australian Open 2023. Sârbul s-a calificat în semifinalele competiției după ce a trecut în sferturi de Andrey Rublev. Partida a avut parte de câteva momente controversate, în centrul acestora aflându-se chiar Srdjan Djokovic. Tatăl lui Novak s-a alăturat protestatarilor pro-Rusia de la Melbourne și a scandat numele președintelui Vladimir Putin.

Tatăl lui Novak Djokovic, în centrul unui scandal de proporții la Australian Open

Novak Djokovic (35 de ani, 5 ATP) a avut evoluții excelente la Australian Open 2023 și a reușit să se califice în semifinalele competiției. Pentru un loc în penultimul act, Novak l-a înfruntat miercuri pe rusul Andrey Rublev (25 de ani, 6 ATP), în sferturile de finală. Meciul a fost dominat clar de Djokovic care s-a impus cu scorul de 6-1, 6-2, 6-4.

Partida a vut parte însă de câteva momente controversate în centrul cărora s-a aflat chiar tatăl lui Novak, Srdjan Djokovic. Acesta din urmă s-a alăturat protestatarilor pro-ruși aflați în incinta Melbourne Park. Mai mult, tatăl fostului lider ATP a ținut un steag al Federației Ruse și a scandat numele președintelui Vladimir Putin.

Replică promptă din partea organizatorilor Australian Open

În timpul meciului dintre Novak Djokovic și Andrey Rublev patru spectatori au fost evacuați de pe Melbourne Park după ce au inițiat câteva acțiuni pro-Rusia. Ulterior, organizatorii Australian Open au anunțat că steagurile Rusiei și Belarusului vor fi interzise total la Melbourne. Inițial fusese permis accesul la meciuri cu steagurile celor două țări.

Steagurile din Rusia și Belarus sunt interzise la fața locului la Australian Open. Politica noastră inițială a fost că fanii le pot aduce, dar nu le pot folosi pentru a provoca perturbări. Ieri am avut un incident în care un steag a fost plasat lângă teren.

Interdicția intră în vigoare imediat. Vom continua să lucrăm cu jucătorii și fanii noștri pentru a asigura cel mai bun mediu posibil pentru a se bucura de tenis”, a fost reacția organizatorilor Australian Open.

Tatăl lui Novak Djokovic a fost atenționat pentru acțiunile sale

Acțiunle protestatarilor pro-Rusia au fost imediat taxate. Oficialii turneului au anunțat că astfel de acțiuni nu vor mai avea loc la Melbourne, iar agenții de securitate vor face totul pentru a menține disciplina și ordinea.

Un grup mic de oameni a afișat steaguri și simboluri nepotrivite și i-a amenințat pe agenții de securitate în urma unui meci de miercuri seara și au fost evacuați.

Jucătorii și echipele lor au fost informați cu privire la politica evenimentului referitor la steaguri și simboluri și pentru a evita orice situație care are potențialul de a perturba. Continuăm să lucrăm îndeaproape cu agențiile de securitate și de aplicare a legii”, a fost reacția Tennis Australia.

Urmăriți Playsport.ro și pe