Încă un transfer planetar în Arabia Saudită. “Mo Salah pleacă de la FC Liverpool în această săptămână”

Bogdan Solomon 30.08.2023, 16:07
Încă un transfer planetar în Arabia Saudită. “Mo Salah pleacă de la FC Liverpool în această săptămână”

Arabia Saudită dă lovitură după lovitură în această perioadă de mercato. În ciuda faptului că Jurgen Klopp a negat informația, Mohamed Salah e tot mai aproape de Al Ittihad.

Arabia Saudită nu are limite. Se pregătește transferul lui Salah

Potrivit Transfer News, Liverpool aproape a ajuns la un acord cu șeicii pentru a-l ceda pe Salah. Mutarea ar urma să se producă în cursul acestei săptămâni.

Momentan nu se cunosc, însă, detalii cu privire la suma de transfer. „Cormoranii” s-au opus în mai multe rânduri plecării sale, dar acum nu au mai avut de ales, întrucât starul egiptean și-a exprimat dorința de a da curs propunerii astronomice venite din partea lui Al Ittihad.

Cotat la 65 de milioane de euro, conform site-urilor de specialitate, acesta evoluează pe Anfield din vara anului 2017, când a fost adus de la AS Roma, pentru 42 de milioane. De atunci a marcat 187 de goluri și a oferit 81 de pase decisive într-un total de 308 meciuri. Contractul expiră în vara lui 2025.

Un fost star din Premier League e convins că Salah va pleca

Chestionat pe marginea subiectului, Jan Aage Fjortoft, fostul mare jucător norvegian, ajuns între timp la 56 de ani, și-a exprimat convingerea că Mo Salah nu va ezita să plece în Arabia Saudită. Asta datorită sumelor uriașe pe care șeicii le vor pune pe masă atât pentru el, cât și pentru Liverpool.

„Sunt convins că Salah o s-o părăsească pe Liverpool în această săptămână. Sumele de bani oferite jucătorului și clubului sunt pur și simplu incredibile. Faptul că fereastra de transferuri în Arabia Saudită se închide mai târziu decât în Europa face în așa fel încât rămânerea lui la Liverpool să devină și mai complicată”, a declarat Fiortoft.

La polul opus, Peter Crouch, fostul atacant al lui Liverpool și al echipei naționale a Angliei le-a transmis un mesaj cât se poate de ferm „cormoranilor”: nu-și permit să-l piardă pe egiptean în această vară, chiar dacă ofertele saudiților sunt amețitoare. A recunoscut, însă, că păstrarea lui nu va fi o misiune deloc ușoară, mai ales dacă își va dori să plece.

„Salah este singurul jucător de neînlocuit, nu-mi pasă ce spui. Adică, dacă îl vinzi cu 100 de milioane de lire sterline, 200 de milioane de lire sterline, nu-l poți înlocui. Cred că evident ei vor face totul să-l păstreze, dar este posibil să nu fie de ajuns. Chestia asta cu Arabia Saudită nu pare să dispară. Dacă Salah vrea să aleagă acea cale, cred că va fi foarte greu să-l țină”, a spus Crouch, în calitate de expert Premier League.

Urmăriți Playsport.ro și pe