EXCLUSIV. Arsenal a pregătit oferta pentru Ianis Stoica. „Tunarii” dau 10 milioane de euro pentru perla lui Gigi Becali

Autori: Dumitru Adrian, Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.11.2021, 13:45
EXCLUSIV. Arsenal a pregătit oferta pentru Ianis Stoica. „Tunarii” dau 10 milioane de euro pentru perla lui Gigi Becali

Transferul lui Ianis Stoica la Arsenal este din ce în ce mai aproape să se realizeze. Așa cum PlaySport a anunțat în exclusivitate, scouterii clubului din nordul Londrei îl urmăresc pe fotbalistul de 18 ani de 3 luni și au fost impresionați de evoluțiile sale din acest sezon.

Atât de impresionați încât de dosarul său s-a ocupat chiar omul care conduce departamentul de scouting de la Arsenal. Astfel, în următoarea perioadă o delegație a clubului de pe Emirates va veni la București. Aceasta îl va urmări pe Ianis Stoica live la un meci al FCSB-ului.

Arsenal are oferta pregătită pentru Ianis Stoica

Ulterior, în funcție de ce vor observa englezii, aceștia vor face o ofertă pentru fiul lui Pompiliu Stoica, fost fotbalist la Steaua, FCSB și Petrolul Ploiești. Potrivit surselor PlaySport.ro, suma pe care sunt dispuși să o plătească în ianuarie „tunarii” pentru Ianis Stoica se ridică la 10 milioane de euro.

Internaționalul de tineret ar urma să fie trimis la echipa U20 pentru cel puțin 6 luni pentru a fi monitorizat mai în amănunt de Mikel Arteta și oamenii lui. Cu toate că Gigi Becali a declarat că nu ia în calcul pentru moment o despărțire de noua sa „perlă”, există șanse destul de mari ca oferta londonezilor să îl facă să se răzgândească.

Asta în condițiile în care este o sumă comparabilă cu ce a primit FCSB de la Parma pentru Dennis Man, respectiv 13 milioane de euro. Și mult mai mult față de suma plătită de Galatasaray pentru Olimpiu Moruțan, respectiv 3.5 milioane de euro, plus anumite bonusuri.

Ce a spus Gigi Becali despre interesul clubului londonez pentru noua sa „perlă”

Becali chiar a declarat că se așteaptă să obțină o sumă importantă de bani pentru Ianis Stoica. El și-a arătat totodată și entuziasmul legat de faptul că tânărul de 18 ani dă randament pe poziția de atacant.

Și eu cred că voi lua bani mulți. Profilul lui de jucător nouar, toți mi-au spus, și MM, și antrenorii, chiar și Edi. M-am bucurat dacă e nouar. De nouar duce lipsă lumea asta.

Nu știu dacă e monitorizat de Arsenal. Să îl monitorizeze, dar acum să nu se…E bine acum, poate peste un an doi să îl ia. Dar la ora asta nu e de vânzare. E puternic, are fizic, e înalt, are forță, apare și în fața porții. E inteligent, zici că are 23 de ani, nu 18”, a spus Gigi Becali la Pro X.

The Sun confirmă Playsport și anunță: Arsenal îl vrea pe Ianis Stoica