Iordănescu a dezvăluit ce i-a zis Ancelotti despre naționala României: „Nu-ți cade deloc bine să ți se spună asta!”

Alex Matei 23.03.2023, 23:32
Iordănescu a dezvăluit ce i-a zis Ancelotti despre naționala României: „Nu-ți cade deloc bine să ți se spună asta!”

În zilele de studiu pe care le-a petrecut la Real, selecționerul Iordănescu a discutat cu Ancelotti și despre naționala României.

Deși jucătorii români lipsesc din fotbalul jucat la cel mai înalt nivel, Ancelotti l-a surprins pe Edi cu datele pe care le deținea despre lotul tricolorilor. Iordănescu Jr. a dezvăluit pentru Fanatik ce i-a transmis antrenorul lui Real despre obiectivul pe care și l-a impus ca selecționer, calificarea la Euro 2024.

„Ancelotti m-a întrebat care-i obiectivul meu. I-am zis: ‘Cum care e obiectivul? Să ne calificăm la Euro’. Era destul de familiarizat cu lotul nostru și cu jucătorii. M-a luat așa: știi că… N-a vrut să mă facă să mă simt prost. A fost foarte diplomat: aveți mulți jucători din Serie B, din ligile inferioare…

M-a durut observația asta. Nu-ți cade bine să ți se spună asta. Dar băieții noștri sunt la o vârstă foarte bună. Dacă au convingere, cred mai mult, dau mai mult, atunci își pot ridica nivelul. Vreau să nu mai avem jucători din Serie B, din Segunda. Mi-aș dori să treacă în masă în Serie A și în Primera Division”, a spus Iordănescu Jr.

Ancelotti, aproape să devină și el selecționer

Carlo Ancelotti discută cu Federația Braziliană pentru preluarea postului de selecționer începând din vară. Până să primească un răspuns ferm de la Ancelotti, brazilienii l-au numit interimar pe Ramon Menezes. Fostul antrenor, Tite, a demisionat după eșecul de la Campionatul Mondial din Qatar, unde Brazilia s-a oprit în faza sferturilor de finală.

Ancelotti, 63 de ani, a mai antrenat ca principal doar la echipe de club. Prima sa experiență pe bancă a fost însă ca asistent la naționala Italiei, între 1992 și 1995.

Urmăriți Playsport.ro și pe