Incredibil unde a ajuns să joace Gabi Enache! „Au fost și oferte din Liga 1”. Doar că el a ales banii

Olteanu Ștefan / 08.03.2021, 17:23
Incredibil unde a ajuns să joace Gabi Enache! „Au fost și oferte din Liga 1”. Doar că el a ales banii

Gabi Enache a semnat un nou contract, la două luni după ce și-a încheiat înțelegerea cu FCSB. Dorit și de echipe din Liga I, fundașul lateral a ales să revină în Kazahstan. El s-a înțeles cu Zhetsyu, formație care a încheiat sezonul precedent pe locul 6 al clasamentului. Fotbalistul recunoaște că partea financiară a avut o impact semnificativ în decizia pe care a luat-o.

Incredibil unde a ajuns să joace Gabi Enache!

Pe 1 ianuarie 2021, Gabi Enache se despărțea de FCSB după doar șase luni de contract. Fundașul a fost adus de echipa roș-albastră în decembrie, ca soluție de avarie. FCSB se confrunta la acel moment cu un focar de coronavirus și echipa era încă angrenată în cupele europene.
Ulterior, contractul lui Enache a expirat și nu a mai fost prelungit. Rămas liber de contract, Enache și-a găsit un nou angajamanet. El a semnat cu Zhetsyu, formație din Kazahstan.
Nu va fi prima aventură a lui Enache în Kazahstan. El a mai evoluat pentru Qyzyljar, în intervalul februarie – septembrie 2020.
Enache spune că a avut oferte și din Liga I, însă banii l-au convins să aleagă Kazahstan.

Au fost şi variante din Liga 1, dar nu au fost foarte ok financiar pentru mine, dar nici nu am fost foarte decis, pentru că nu simţeam că eram dorit foarte mult. Dacă nu există dorinţă totală din partea echipei respective, evit să merg. Am semnat zilele trecute cu Zhetysu, care anul trecut a terminat campionatul pe locul 6. Acolo fotbalul e pe forţă, dar am mai fost 10 luni acolo, o să îmi fie mai uşor să mă adaptez. Ştiu acum cum stau lucrurile”, a spus Enache, la Look Sport.

Enache a semant un nou contract în Kazahstan
Enache a semant un nou contract în Kazahstan

Nu i-a iertat pe cei de la FCSB: „A fost o lipsă de respect!”

Fundașul a fost dezamăgit de faptul că nu i s-a oferit o nouă șansă la FCSB. El a venit într-un moment dificil pentru echipă și spune că se aștepta să primească alt tratament.
Enache mai evoluase la FCSB în perioada 2016 – 2018, înainte de a pleca în Rusia, la Rubin Kazan. Doar două meciuri a apucat să joace Enache în acest sezon la FCSB.

A fost o lipsă de respect, pentru că eu am venit cu sufletul deschis. Am venit de la Reșița, noaptea. Nu am vrut să semnez pentru două meciuri și am semnat pe șase luni. Am ajuns la 6 dimineața la baza echipei, iar apoi am jucat, seara, în Europa League. Mi-am dorit foarte mult să joc pentru FCSB și într-o competiție ca Europa League.
Nu am stat să mă gândesc foarte mult, nu mi-a păsat nici financiar, dar nu voiam să semnez pe două meciuri. Te simți folosit, acum mă simt dezamăgit. Știu ce am gândit, iar acum văd reversul. Nu mă refer la staff, pentru că m-a ajutat foarte mult. Și antrenorii și Pinti m-au ajutat să rămân cu picioarele pe pământ. Mi-au spus realitatea, cu subînțeles, de ce nu pot să mai joc, și am înțeles”, a mai spus Enache, conform sursei citate.

Ajuns la 30 de ani, Gabi Enache are o cotă de 250.000 euro, potrivit Transfermarkt. El a evoluat în carieră la CS Mioveni, Astra, FCSB, Rubin Kazan, Partizan Belgrad, Dunărea Călărași și Qyzyljar.

Gabi Enache, dezamăgit de ultima experiență la FCSB
Gabi Enache, dezamăgit de ultima experiență la FCSB