Incredibilul Șumudică. Declarație neașteptată după ce a fost dat afară de la Malatyaspor

Olteanu Ștefan / 15.01.2022, 14:00

La doar câteva ore după ce presa din Turcia a anunțat că a fost dat afara de la Malatyaspor, Marius Șumudică a oferit o primă reacție oficială. Antrenorul român și-a exprimat dezamăgirea cu privire la înfrângerea încasată în fața lui Goztepe, scor 1-2, însă nu a lăsat în niciun moment să se înțeleagă că nu ar mai face parte din planurile conducerii.

Rămâne sau pleacă? Marius Șumudică, situație dificilă la Malatyaspor

Yeni Malatyaspor a încasat o nouă înfrângere dureroasă în ultima etapă a Turciei, scor 1-2 pe teren propriu cu Goztepe, una dintre rivalele în lupta pentru evitarea retrogradării, iar la finalul meciului presa din Turcia a scris că Marius Șumudică a fost demis de pe banca echipei. Malatyaspor a condus cu 1-0 în înfruntarea cu Goztepe, însă ulterior oaspeții au întors scorul. Mai mult, Goztepe a avut și două goluri nevalidate de VAR.
În urma acestui rezultat, Marius Șumudică a ajuns la al 11-lea meci fără victorie din campionatul Turciei. Echipa se scufundă în subsolul clasamentului, fiind pe ultimul loc, cu doar 15 puncte după 21 de etape. Potrivit presei din Turcia, conducerea clubului Malatyaspor l-a găsit drept vinovat pe Șumudică pentru acest parcurs foarte slab și s-a anunțat că românul a fost demis.
Totuși, într-o postare scrisă recent pe contul personal de Twitter, Șumudică a replicat: „Mergem înainte împreună”.

A fost o noapte dificilă pentru fiecare dintre noi. Ne-am fi dorit un alt rezultat. Am muncit din greu pentru a vă face fericiți, dar nu totul decurge conform planului în fotbal. Vă mulțumesc pentru susținerea de aseară. Mergem înainte împreună”, a transmis Marius Șumudică pe Twitter.

„Mandatul lui Marius Șumudică la Yeni Malatyaspor se încheie”

Așa titra cotidianul turc Fanatik.com.tr, la scurt timp după duelul Malatyaspor – Goztepe 1-2.

Conducerea lui Malatyaspor, care a decis să se despartă de antrenorul român, își va lua rămas bun de la experimentatul antrenor în scurt timp”, mai nota publicația turcă, lăsând de înțeles că nu mai este cale de întors în privința lui Șumudică.

Totuși, antrenorul român pare în continuare implicat 100% în proiectul echipei și face tot posibilul pentru a o salva pe Malatyaspor de la retrogradare.
De altfel, după înfrângerea cu Goztepe, lui Marius Șumudică i s-a făcut rău și nu a putut participa la conferința de presă. În locul său, în fața jurnaliștilor s-a prezentat secundul Gabriel Mărgărit.

Am condus cu 1-0, dar a venit acel penalty, care a făcut ca încrederea jucătorilor noștri să scadă. Am avut și niște fotbaliști noi în echipă astăzi și nu e ușor să se adapteze după doar două antrenamente. I-am introdus în primul 11 pentru că am simțit că avem nevoie de sânge proaspăt. Vor mai veni jucători în zilele următoare. Vom face tot ce ne stă în putere pentru a rămâne în Super Lig.

Îmi cer scuze în numele lui Șumudică, care nu a putut să vină la conferința de presă. Se simte foarte rău, este înăutru alături de doctorul clubului acum”, a spus Gabriel Mărgărit, după eșecul cu Goztepe.

În runda viitoare, Marius Șumudică va da piept cu fost sa echipă, Gaziantep, care ocupă locul 8 în clasament. În acest moment, Yeni Malatyaspor se află la o distanță de 6 puncte față de primul loc salvator al clasamentului.

Transferuri pe bandă rulantă făcute de Marius Șumudică la Malatyaspor. Românul le-a golit conturile turcilor.