Informația șocantă a zilei: Fotbalist de 31 de ani arestat pe aeroport! Pentru ce a fost acuzat

Andrei Alexandra 17.05.2023, 11:15
Informația șocantă a zilei: Fotbalist de 31 de ani arestat pe aeroport! Pentru ce a fost acuzat

Fanii fotbalului sunt în stare de șoc. Un jucător din Coreea de Sud a fost arestat pe aeroport. Sportivul în vârstă de 31 de ani a fost reținut de autorități în timp ce se pregătea să părăsească China, transmite presa sud-coreeană.

Susținătorii echipei Shandong Taishan sunt în stare de șoc

Fotbalistul legitimat la Shandong Taishan a fost reţinut, vineri, pe aeroportul din Shanghai, în timp ce se pregătea să părăsească China, potrivit presei sud-coreene. Autorităţile chineze au confirmat arestarea jucătorului Jun-ho Son. Numele lui figurează într-un dosar de corupţie, conform BBC.

Ministerul de Externe al Chinei a confirmat că sportivul în vârstă de 31 de ani se află în custodia poliţiei din provincia Liaoning.

Internaţionalul sud-coreean a fost ridicat de pe Aeroportul Internațional Shanghai Pudong. Vestea i-a luat prin surprindere pe susținătorii echipei Shandong Taishan.

Jun-ho Son, arestat într-un dosar de corupție

Jun-ho Son se va întâlni în perioada imediat următoare cu diplomaţii din Coreea de Sud pentru a lămuri situația. Oficialii sunt interesați să afle care sunt acuzaţiile care i se aduc sportivului, după cum arată agenția Yonhap.

Ministerul de Externe al Coreei de Sud a subliniat că misiunea sa în China îi oferă sprijin consular lui Son, dar a refuzat să facă alte comentarii.

L-au ridicat din aeroport

Fotbalistul sud-coreean care joacă ca mijlocaș central pentru Shandong Taishan nu este singurul sportiv arestat anul acesta de autoritățile din China. Polițiștii au reținut cel puţin patru oficiali din fotbalul chinez în ultimele trei luni, pentru presupuse încălcări ale legii.

Mijlocaşul în vârstă de 31 de ani a fost selecţionat de 20 de ori în naţionala Coreei de Sud, cu care a participat la Cupa Mondială 2022 din Qatar.

Urmăriți Playsport.ro și pe