Înjurături ca la ușa cortului între Ion Țiriac și un fost rival din România. Ilie Năstase a povestit totul

Marian Cărăvan / 08.04.2021, 14:20
Înjurături ca la ușa cortului între Ion Țiriac și un fost rival din România. Ilie Năstase a povestit totul

Actualul președinte al Federației Române de Tenis a fost surprins într-o ipostază mai puțin plăcută. Mai exact, într-o „sesiune” de înjurături ca la ușa cortului. Ilie Năstase a povestit totul despre reacția lui Ion Țiriac.

Ion Țiriac, înjurături ca la ușa cortului

Ion Țiriac și Ilie Năstase se cunosc de mai bine de șase decenii. Cei doi au făcut echipă ani la rând și au scris istorie în sportul alb. Diferența de vârstă dintre ei nu i-a împiedicat să fie buni prieteni. Dar cum s-au cunoscut cei doi? Ilie Năstase își amintește de întâlnirea cu Ion Țiriac. A fost într-un context tensionat, dar Nasty, în stilul caracteristic, transformă povestea într-una haioasă. Unde îl putea întâlni decât pe terenul de tenis? Ilie Năstase era un puști dornic de a face performanță în tenis. Și, printr-o întâmplare, a ajuns copil de mingi la finala campionatului național de seniori. Ei, și cine juca în acea finală? Ați ghicit, Ion Țiriac! Un meci de pomină, cu înjurături ca la ușa cortului între Ion Țiriac și rivalul său la titlu. Ilie Năstase a povestit totul.

În ’59 el cred că avea 18 ani, eu aveam 11, că e cu șapte ani mai mare că mine. Și am fost copil de mingi acolo, ăla Viziru era mai în vârstă, îl mai înjura pe Țiriac. Țiriac la început nimic, ăla voia să facă mișto de el, avea două seturi la zero, a vrut să facă cu mâna stângă ceva, nu i-a reușit. După aia a început să-l înjure și Țiriac, cum înjura ăla, cum înjura Tiriac. S-a enervat ăla și l-a bătut Țiriac până la urmă. Nici acum nu știe… ‘Nu știu Năstase, nu recunosc că ai fost băiat de mingi’… Lasă că recunosc eu!”, și-a amintit Ilie Năstase, la „Legendele” cu Dan Negru.

Injuraturi ca la usa cortului intre Ion Tiriac si un fost rival din Romania. Ilie Nastase a povestit totul
Ion Tiriac, injuraturi ca la usa cortului cu un fost rival din Romania. Ilie Nastase a povestit totul

Ion Țiriac, colecționar de mașini

Ion Țiriac este recunoscut ca un mare colecționar de mașini. La ora actuală chiar este cel mai mare colecționar de mașini din Europa. Peste 400 de automobile clasice și de lux „tronează” în garajul său. Ion Țiriac se poate mândri cu mașini conduse de regi sau de alte personalități. Peste 400 de automobile clasice și de lux „tronează” în garajul său. Piese de rezistență, într-o colecție care „ia ochii” privitorilor.

Ion Țiriac este singurul om de pe mapamond care deține colecția completă a modelelor de lux Rolls Royce Phantom. Sunt opt serii produse din 1925 până în prezent. Cea mai faimoasă e un Rolls Royce Phantom IV, care i-a aparținut sultanului Aga Khan. Fostul mare tenismen mai are, printre altele, și un Aston Martin identic cu cel condus de James Bond în filmul „The Living Daylights” (1987), cu Timothy Dalton.

Prima mașină achiziționată a fost o Skoda Oktavia, care i-a fost avariată chiar în ziua achiziției. Țiriac a fost la un pas de a se sinucide.

Chiar în ziua în care mi-am cumpărat-o, poarta Institutului de Cultură și Educație Fizică, actualul ANEFS, s-a închis exact peste portiera mea din dreapta. Omul de la intrare m-a salutat și a uitat de poartă. N-am putut să mă sinucid, dar am fost pe aproape. Înainte avusesem o motocicletă. Asta se întâmpla pe la începutul anilor ’60”, a spus Ion Țiriac, pentru GSP.

Născut la data de 9 mai 1939, la Brașov, Ion Țiriac este în prezent președintele Federației Române de Tenis. Între 1998 și 2004 a fost președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.