Înlocuitor pentru Ianis Hagi la Rangers. Plecarea românului e aproape sigură după ultima mișcare pe piața transferurilor

Giosanu Catinca / 14.01.2022, 17:48
Înlocuitor pentru Ianis Hagi la Rangers. Plecarea românului e aproape sigură după ultima mișcare pe piața transferurilor

Ianis Hagi ar putea pleca cât de curând de la Rangers. Mijlocașul trece printr-un nou proces de adaptare la Rangers după venirea lui Giovanni van Bronckhorst, dar nu știe cât timp va mai juca pentru gruparea din Scoția. Contractul pe care îl are cu Rangers expiră pe 31 mai 2024, iar oficialii nu au luat o decizie în privința lui.

Ianis Hagi, pus din nou sub lupă la Rangers

Conducerea de pe Ibrox Stadium a căutat deja de mai multă vreme posibili înlocuitori pentru internaționalul român, iar ultimul fotbalist ajuns pe lista lui Rangers ar fi Ahmed Kendouci, conform presei algeriene. Totuși, oficialii iau în calcul și să îi ofere un nou contract românului.

Patronul lui Rangers i-a în calcul să îi dea drumul lui Ianis Hagi, dar numai dacă primește o ofertă în jurul a 14 milioane de euro, arată presa din străinătate.

”Nu este suficient de rapid pentru sistemul lui Van Bronckhorst”

Chris Jack, editorialist la publicațiile Herald Scotland și Glasgow Times, consideră că fiul lui Gheorghe Hagi nu e potrivit pentru sistemul lui Van Bronkhorst.

El susține că viteza românului, care joacă în banda dreaptă, este mult inferioară celei lui Ryan Kent (25 de ani), fotbalist englez recunoscut pentru faptul că este foarte rapid. Astfel, această diferență ar produce un dezechilibru în atacul lui Rangers.

Nu cred că este suficient de rapid pentru sistemul lui Van Bronckhorst. Sunt de părere că, prin faptul că Hagi joacă în dreapta și Kent în stânga, uneori atacul lui Rangers este dezechilibrat, pentru că există mai multă viteză și un fotbal mai direct pe partea stângă.”, a explicat jurnalistul, conform celor de la GiveMeSport.