Cutremur! Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională. „Nu voi mai continua”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 12.10.2021, 00:38
Cutremur! Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională. „Nu voi mai continua”

UPDATE. Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională după aceste preliminarii. ”Nu voi mai continua la echipa națională. Dar cred că trebuie să discutăm despre altceva, nu despre situația mea. Chiar dacă echipa ajunge la baraj, nu merg la Cupa Mondială”, a declarat Rădoi.

Mirel Rădoi a lăsat de înțeles că își dorește să revină la o echipă de club, unde să antreneze în fiecare zi și, astfel, să acumuleze experiență.

„E momentul ca acest ciclu să se termine. Trebuie să vină altcineva și să preia această echipă.  Sunt tânăr, mă frământă că nu pot antrena zilnic. Sper ca la finalul acestor meciuri, să fie cu două victorii, și să ne despărțim frumos. Nu știu cât va dura pauza. După o săptămână, dacă mă va suna cineva, e posibil. Deja știu că nu voi continua la echipa națională!

Antrenorul echipei naționale susține că șefii forului suprem al fotbalului românesc au știut de ce decizie a luat.

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță știau decizia mea. Așa a fost înțelegerea. Nu poate fi prelungit contractul fără voia mea. Poate să facă un contract și pentru următorii patru ani, lucrurile sunt clare! E devreme să spun acum dacă aș mai antrena naționala. Vreau să fiu zi de zi lângă jucători.

Rămâne Mirel Rădoi în Liga 1?

Din acest moment, granzii din Liga 1 pot luat în calcul varianta ca Mirel Rădoi, actualul selecționer al naționalei, să fie pe banca echipei lor. Și asta pentru că selecționerul a anunțat că, după o vacanță scurtă, va lua în calcul să preia o echipă din România.

Îmi voi lua vacanță până voi primi o ofertă de la o echipă de club. Nu știu, e devreme acum. Am fost la tineret și la echipa mare, dar un club mă atrage mai mult. În România? Da, de ce nu. Dacă are un proiect serios și nu mă dă afară după 3 luni. Așa să semnez și să fiu dat afară după 3-4 meciuri. Cine vine cu o ofertă d-asta…

Acum vreți să mai rămân la echipa națională încă doi ani. Reacționăm numai în funcție de rezultat? Nu are rost să mai discutăm. Dacă am spus că a fost așa, așa e. Din luna noiembrie echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă. Și dacă o să fim pe primul loc eu nu o să mai fiu. Am spus foarte clar. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Să aduceți pe cine vreți dumneavoastră. Am avut oferte și le-am refuzat până acum, dar acum nu am nimic. Nu am nicio înțelegere, nu am discuții cu nimeni”, a spus Mirel Rădoi

Mirel Rădoi a aplaudat prezența suporterilor pe Steaua și revenirea echipei pe stadionul pe care a cunoscut cele mai mari satisfacții.

„Mă bucur că am înțeles cu toții mesajele după meciul tur. Într-adevăr, un stadion senzațional. Mi-am adus aminte de acea perioadă de noua ani (n.r. cât timp a jucat la Steaua/FCSB) când au început să strige numele meu. A trebuit să acceptăm că adversarul nu mai are nimic de pierdut și le-am explicat că vor juca cu doi atacanți. Era clar că ușor ne va împinge către propria poartă. Am gestionat foarte bine, au fost câteva momente în care au părut periculoși, dar e normal, și adversarii au calitate.

(n.r. despre meciul cu Germania) În unele momente am reușit să acoperim diferența de valoare între naționala României și naționala Germaniei. Cred că de aici încolo cred că acesta va trebui să fie cursul normal. Așteptările de acum vor fi și mai mari. Ei singuri din momentul de față și-au ridicat barierele foarte sus.

Mirel Rădoi a continuat spectacolul la conferința de presă, afirmând că ultimul meci nu poate să ne pună probleme.

Sunt 90% sigur că momentul ăsta putem spera la locul 2. Chiar dacă avem două partide, nu avem decât o finală, cea cu Islanda. V-am spus, dacă batem Islanda, apoi nu câștigăm în Liechtenstein, cu tot respectul pentru ei, nu avem ce căuta nici măcar la baraj. Dacă depinde calificarea la baraj de meciul cu Liechtenstein și nu suntem în stare să câștigăm, jucătorii trebuie să își arunce ghetele, eu arunc legitimația de antrenor. Nu mă interesează, pot să intre și spectatorii pe teren, noi trebuie să câștigăm! Dacă pierdem, rămânem în Liechtenstein.

Din ce știu, meciul cu Islanda se va disputa tot aici (n.r. pe Stadionul Steaua)”


România a învins Armenia pe stadionul Steaua cu scorul de 1-0 în preliminariile Campionatului Mondial care se va juca în 2022 în Qatar. Alexandru Mitriță a marcat singurul gol al meciului în minutul 26 cu o lovitură de cap în urma unui corner executat perfect de Răzvan Marin din partea dreaptă.

De asemenea, victoria României a fost dublată și de victoria Germaniei în Macedonia de Nord. „Panzerele” lui Hansi Flick s-au impus cu scorul de 4-0 la Skopje.

Așa că România se află pe locul 2 în grupa J a preliminariilor cu două meciuri rămase de disputat și depinde doar de rezultatele ei pentru a se califica la baraj.

 

Mirel Rădoi a dezvăluit că a simțit că Mitriță va fi decisiv cu Armenia

După meci, Mirel Rădoi a ținut să-și laude jucătorii pentru partida bună pe care au făcut-o. Selecționerul a dezvăluit că s-a gândit că Alex Mitriță ar putea fi jucătorul care să facă diferența. Iar fotbalistul lui PAOK nu i-a înșelat așteptările.

Cred că felicitările trebuie să se îndrepte către băieți. Nimeni nu le poate reproșa nimic. Am avut o repriză foarte bună, știam că în a doua vom ceda anumite părți din teren, că nu putem susține ritmul. Și adversarul era normal să riște.

Le-am spus că vor introduce doi atacanți. Am avut și ezitări, dar asta vine și din entuziasm. Le-am cerut să avem 2-0 la pauză. Le-am spus acum de eficiența de care tot vorbim. Nu putem fructifica jumătate din ocaziile pe care le avem. După meciul de la Erevan, nimeni nu ne mai dădea șanse. Acum, depinde doar de noi. Dacă nu câștigăm, nu avem ce să căutam la un baraj de mondiale.

Ne gândeam care ar fi jucătorul surpriză și când am făcut echipa la Mitriță ne gândeam. Dar era greu să ne gândim că o să lovească mingea cu capul. Dar l-am pus să stea la portar că are simțul porții”, a declarat Rădoi la finalul meciului la Digi Sport.

De asemenea, selecționerul a vorbit și despre ultimele două meciuri din această campanie de calificare. El a subliniat că „tricolorii” vor câștiga partidele cu Islanda și Liechtenstein dacă vor juca cu aceeași determinare ca în cea cu Armenia: „În mod normal, trebuie să avem un traseu ascendent. Dacă avem această determinare oriunde mergem, vom putea să câștigăm aceste meciuri”.

Alex Mitriță le dă o veste mare fanilor naționalei: „Nu vom avea probleme!” + Florin Niță: „Stadionul Steaua ne va ține noroc” Aici toate reacțiile și declarațiile după România – Armenia