România a primit ajutorul așteptat din partea Germaniei și depinde doar de ea în cursa pentru locul doi. Toate calculele

Gabriel-Alexandru Ioniță / 11.10.2021, 23:39
România a primit ajutorul așteptat din partea Germaniei și depinde doar de ea în cursa pentru locul doi. Toate calculele

România a învins Armenia în Ghencea cu scorul de 1-0 în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022. Alexandru Mitriță a marcat singurul gol al meciului în minutul 26 cu o lovitură de cap în urma unui corner executat din partea dreaptă de Răzvan Marin.

România este pe locul 2 în grupa J cu doar două meciuri rămase de disputat

De asemenea, Germania și-a respectat blazonul și a făcut spectacol în Macedonia de Nord. Kai Havertz a deschis scorul în minutul 50 după un assist al lui Thomas Muller.

Apoi, Timo Werner și-a început reprezentația. El a marcat în minutul 70, tot după o pasă decisivă a lui Muller, și în minutul 73 după o pasă primită de la Florian Wirtz.

Scorul final, 4-0, a fost stabilit de puștiul-minune al lui Bayern Munchen, Jamal Musiala. El a marcat în minutul 83 după o pasă a lui Karim Adeyemi, fotbalistul lui RB Salzburg care are mamă româncă.

Astfel, România a urcat pe locul 2 al grupei J cu doar două meciuri rămase de disputat din această campanie de calificare. Naționala pregătită de Mirel Rădoi are 13 puncte după 8 meciuri, unu mai mult decât Armenia și Macedonia de Nord.

Astfel, prima reprezentativă a României depinde doar de rezultatele ei pentru a prinde locul 2 și a juca la baraj calificarea la Mondialul din Qatar. „Tricolorii” mai au de jucat pe teren propriu cu Islanda și în deplasare cu Liechtenstein.

Cele două meciuri par cel puțin pe hârtie accesibile. Mai ales în contextul în care cele două sunt ieșite din calculele calificării.

Islanda a învins Liechtenstein pe teren propriu cu scorul de 4-0, dar are doar șanse teoretice la locul 2. Nordicii au ajuns la 8 puncte, 5 mai puține decât România, cu doar două meciuri rămase de disputat.

Cum arată clasamentul grupei J după 8 etape

1. Germania 21 p.
2. România 13 p.
3. Macedonia de Nord 12 p.
4. Armenia 12 p.
5. Islanda 8 p.
6. Liechtenstein 1 p.

Astfel, totul pare destul de clar în ceea ce privește calculele în lupta pentru locul 2. România este sigură de această poziție dacă învinge Islanda și Liechtenstein.

De asemenea, selecționata lui Mirel Rădoi ar păstra șanse de baraj și dacă ar obține 4, sau chiar 3 puncte din ultimele două meciuri. Asta pentru că Armenia și Macedonia se vor întâlni în meci direct luna viitoare.

Iar măcar una din ele va pierde puncte în acel meci. Dacă nu ambele. De asemenea, Armenia va juca în ultima etapă pe teren propriu contra Germaniei.

Și este greu de crezut că va reuși să scoată vreun punct. Mai ales după ce în meciul tur a pierdut cu scorul de 6-0. De asemenea, în ultima rundă Macedonia de Nord va avea un meci destul de incomod, pe teren propriu, contra Islandei.