EXCLUSIV. Primele declarații ale soției lui Ekeng, după decizia instanței: „Despăgubiri rezonabile, dar dacă am fi fost în Franța…”

Mihai Cheles 22.02.2021, 17:36
EXCLUSIV. Primele declarații ale soției lui Ekeng, după decizia instanței: „Despăgubiri rezonabile, dar dacă am fi fost în Franța…”

Instanța a decis! Sute de mii de euro despăgubire pentru familia fostului dinamovist Patrick Ekeng. Primele declarații ale soției lui Ekeng, după decizia instanței, oferite pentru Playsport:

EXCLUSIV. Primele declarații ale soției lui Ekeng, după decizia instanței: „Despăgubiri rezonabile, dar dacă am fi fost în Franța…”


UPDATE | Văduva fostului dinamovist Patrick Ekeng, Nathalie, a oferit primele declaraţii după decizia definitivă a instanţei în cazul soţului său.

Prin acest proces am vrut să trag un semnal de alarmă, pentru că nu este normal ca în România să mai moară sportivi din cauză că medicii nu-şi fac treaba sau că ambulanțele nu sunt echipate corespunzător. Mie, pe Patrick nu mi-l poate aduce nimeni înapoi, nu m-aş fi bucurat dacă medicul care ar fi trebuit să-l salveze, ar fi primit 10 ani de închisoare şi că primeşte doar unul. Din punct de vedere penal, consider că este decizia corectă. În principiu, considerăm că despăgubirile sunt la un nivel rezonabil. Dacă am fi fost în Franța, daunele morale care i se cuvin familiei erau altele”, a declarat Nathalie Ekeng, pentru PlaySport.


Instanța a decis! Sute de mii de euro despăgubire pentru familia fostului dinamovist Patrick Ekeng.

Curtea de Apel București a anunțat, astăzi, decizia definitivă în cazul morții fostului jucător de la Dinamo, camerunezul Patrick Ekeng (26 de ani). Astfel, magistrații au respins apelurile făcute după prima decizie, de Judecătoria Sectorului 2, în cazul medicului Mihaiela Elena Duță, cea care ar fi trebuit să-l resusciteze pe jucător. Acestea a primit un an și șase luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

În plus, față de prima decizia, Curtea de Apel a modificat și suma despăgubirilor financiare. Mama lui Ekeng va primi 44.000 de euro, nu 20.000. În total, familia Ekeng va fi despăgubită cu puțin peste 200.000 de euro, din partea firmei de asigurări.

Soția și mama vor primi câte 44.000 de euro, cei trei copii – câte 30.000 de euro fiecare, cei cinci frați – câte 10.000 de euro fiecare.

Nathalie, văduva lui Ekeng, a cerut în primă instanță despăgubiri de peste 650.000 de euro. Cererea a fost respinsă de către magistrați, fiind considerată inadmisibilă.

Noi considerăm că s-a făcut dreptate și sperăm să fie un semnal de alarmă, atât pentru cluburi cât și pentru cei implicați în procesul de acordare a îngrijirii medicale sportivilor. Suma va fi plătită de firma de asigurări, care se află în procedură de faliment. Banii se vor lua din fondul de garantare al asiguraților, a declarat Vlad Hosu, care reprezintă o parte a familiei Ekeng, potrivit gsp.ro.

Instanța a decis: despăgubirile primite de familia lui Ekeng, după moartea dinamovistului. E vorba de sute de mii de euro
Instanța a decis: despăgubirile primite de familia lui Ekeng, după moartea dinamovistului. E vorba de sute de mii de euro

Cum a murit Patrick Ekeng?

Tragedia a avut loc pe 6 mai 2016, la meciul dintre Dinamo București și Viitorul Constanța. În minutul 70 al partidei, la scorul 3-2, Patrick Ekeng și-a pierdut cunoștința și -a prăbușit pe teren. Ambulanța prezentă la stadon a intrat pe teren la aproape trei minute de la incident. Până a fost transportat la Spitalul Floreasca, alte patru minute. Din păcate, aceste minute au fost decisive, iar inima camerunezului a cedat. A intrat în stop cardio-respirator, iar în drum spre spital a decedat. S-a descoperit ulterior faptul că fotbalistul avea probleme de ordin cardiac, de care nimeni nu știa.

Pe 26 marie, Patrick Ekeng ar fi împlinit 31 de ani. Fotbalistul născut la Yaounde, în Camerun, a ajuns în Europa în 2009, la Le Mans. A jucat, apoi, la Rodez și Laussane, iar în 2014 se transfera la Cordoba, în Spania, formația care activa în La Liga. A rămas liber de contract după un sezon, apoi a stat șase luni fără echipă. La Dinamo a ajuns în ianuarie 2016, iar în mai a decedat. A bifat 12 meciuri, un gol și un assist pentru Dinamo. Ekeng avea și șapte meciuri pentru naționala de seniori a Camerunului.

Urmăriți Playsport.ro și pe