Viitorul Constanța, săgeți către conducerea FRF. Gică Popescu vrea VAR cu orice preț

Gabriel Peneș / 21.02.2021, 13:40
Viitorul Constanța, săgeți către conducerea FRF. Gică Popescu vrea VAR cu orice preț

Viitorul Constanța, săgeți către conducerea FRF. Gică Popescu vrea VAR cu orice preț. Actualul președinte al clubului constănțean este convins de necesitatea introducerii sistemului de video-arbitraj în Liga 1. Gică Popescu mai propune și modificări ale regulii folosirii jucătorilor de sub 21 de ani.

Viitorul Constanța, săgeți către conducerea FRF

Viitorul Constanța, săgeți către conducerea FRF. Gică Popescu vrea VAR cu orice preț. Forul condus de Răzvan Burleanu ar urma să supună la vot în următorul Comitet Executiv propunerea ca al doilea jucător U21 să rămână pe teren o repriză. Această măsură ar stopa astfel obiceiul de a efectua schimbarea tânărului fotbalist după doar câteva minute. Gică Popescu, președintele Viitorului, a venit cu o altă sugestie la această regulă.

Eu văd ca al doilea jucător să fie U23 pentru a avea continuitate, dacă el joacă doar un an, degeaba ai mai făcut această regulă. Când nu mai e eligibil se renunță la el. Al doilea U23 să joace minimum 45 de minute. Poate nu mai e așa tânăr, dar sunt jucători care nu se maturizează repede”, a fost ideea lui Gică Popescu la emisiunea Liga Digisport.

În acest fel, s-ar mai elimina și din situațiile ridicole în care un jucător U21 e schimbat după un minut de un titular.

Viitorul Constanța, săgeți către conducerea FRF. Gică Popescu vrea VAR cu orice preț
Viitorul Constanța, săgeți către conducerea FRF pe problema VAR. Justin Ștefan, secretarul general al FRF, a declarat că problema o reprezintă suma de bani necesară pregătirii arbitrilor pentru implementarea tehnologiei respective

Gică Popescu vrea VAR cu orice preț

Fostul mare internațional este și el preocupat de erorile de arbitraj și nu înțelege de ce întârzie atât de mult implementarea sistemului VAR.

Ar fi timpul să introducem VAR, poate îndrepta erorile din cauza cărora și noi am suferit. Trebuie să spunem stop, ajunge! Câștigătoarea campionatului trebuie decisă pe teren, nu în birouri, unde se fac programările arbitrilor”, mai spus fostul căpitan de la națională și de la Barcelona.

„Baciul” e convins că dacă există bunăvoință și implicare, sistemul VAR ar putea fi adoptat la fel ca în restul Europei.

Ar fi normal ca greșelile de arbitraj să dispară și primul pas e introducerea VAR. E o tehnică pe care a adoptat-o toată lumea, doar la noi durează mai mult, doar a noi e mai complicat. Trebuie doar bunăvoință și implicare. Ce, cei de afară au două capete și patru mâini?”, a mai adăugat Gică Popescu.

Secretarul general al FRF, Justin Ștefan, a dezvăluit de ce implementarea tehnologiei video a intrat în impas. Problema ar fi, de fapt, suma necesară pentru pregătirea arbitrilor pentru folosirea VAR. De la 150.000 de euro, ea a crescut, brusc, la 550.000, conform solicitării Comisiei Centrale a Arbitrilor. Dar FRF nu are acestă sumă alocată în buget.

Singura soluție pentru a anula efectele greșelilor de arbitraj este introducerea VAR cât mai repede! Discut de luni de zile cu FRF, avem un partener care suportă costurile echipamentelor, s-au achiziționat două mașini VAR. A ieșit Răzvan Burleanu și a anunțat că a dat drumul la instruirea arbitrilor pentru 150 de mii de euro. Apoi, Comisia Centrală a Arbitrilor ne spune că Liga trebuie să plătească 550 de mii de euro pentru educarea arbitrilor, iar noi nu avem asta în buget!”, a declarat Justin Ștefan la Digi Sport Special.