Întâlnire de gradul zero între Gică Hagi, de la Viitorul și președintele Consiliului Județean Constanța

Gabriel Peneș / 25.05.2021, 19:18
Întâlnire de gradul zero între Gică Hagi, de la Viitorul și președintele Consiliului Județean Constanța

Întâlnire de gradul zero între Gică Hagi, de la Viitorul Constanța și președintele Consiliului Județean Constanța. „Regele” deja și-a început lucrarea în vederea mult așteptatei fuziuni a clubului său cu Farul. Iar una dintre „ținte” a fost atinsă astăzi, la întrevederea cu Mihai Lupu, „șeful” județului de la malul mării.

Întâlnire de gradul zero între Gică Hagi, de la Viitorul și președintele Consiliului Județean Constanța

Lucrurile s-au pus deja în mișcare. Întâlnire de gradul zero între Gică Hagi, de la Viitorul și președintele Consiliului Județean Constanța. „Regele” pare încântat de perspectiva de fuzionare între clubul său și cel finanțat de Ciprian Marica, Farul. Playsport v-a prezentat, în exclusivitate, detaliile acestei „uniuni”. (Puteți citi în detaliu AICI și AICI). După ce Ciprian Marica a recunoscut că susținerea financiară a clubului din Liga 2 îl depășește, a apărut ideea cooptării lui Hagi și a Viitorului într-o viitoare unică super-echipă constănțeană. Iar planul a fost primit cu bucurie de cel care și-a început cariera chiar la Farul și unde un stadion îi poartă chiar numele.

Gică nu își poate nega originile. Acolo a început fotbalul, de acolo s-a lansat în lumea mare a fotbalului. Farul este în inima lui, el este, cum îi place să spună, un copil al Dobrogei. E clar că totul, în ultimii 40 de ani, se leagă de numele lui în Constanța. Există jucători împrumutați, am ajutat o dată așa, în ultimul moment, cu acceptul pentru a juca meciurile la Ovidiu. Chiar dacă nu s-a întâmplat, era o cerință pentru obținerea licenței, accept fără de care nu o primeau. Lucrurile au fost întotdeauna clare și apropiate”, a declarat Cristian Bivolaru, directorul general al clubului FC Viitorul, la Pro X.

Întâlnire de gradul zero între Gică Hagi, de la Viitorul și președintele Consiliului Județean Constanța
Întâlnire de gradul zero între Gică Hagi, de la Viitorul și Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța

Mihai Lupu, „șeful” județului de la malul mării: „Sunt foarte interesat de acest proiect”

Clubul Viitorul și-a manifestat oficial aprobarea pentru realizarea proiectului, într-un comunicat oficial.

Conducerea F.C Viitorul Constanța a primit cu bucurie ideea de formare a unei singure echipe de fotbal care să-i reprezinte pe toți constănțenii. Suntem de acord să existe o singură echipă, o singură iubire pentru toți suporterii dobrogeni. Dorim să devenim cei mai buni, iar pentru realizarea acestui obiectiv este nevoie ca această echipă să fie susținută de toți constănțenii, de conducători, de oficialități și de suporteri!”, se arată în comunicatul celor de la Viitorul.

Marți, Gică Hagi a pus deja „rotițele-n mișcare”. Numele său deschide uși „grele” de politicieni sau oameni de afaceri. „Regele” s-a întâlnit cu Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța. Acesta s-a declarat, la rândul lui, foarte interesat de proiectul formării unei singure echipe și i-a asigurat pe suporteri de tot sprijinul său în vederea realizării acestei „mutări” de excepție în fotbalul nostru.

Sunt foarte interesat de acest proiect și susțin ideea de formare a unei singure echipe de fotbal care să-i reprezinte pe toți suporterii constănțeni. Avem un interes comun în dezvoltarea sportului în județul nostru, avem sportivi valoroși și căutăm soluții de sprijin, pentru ca acest sport să aducă, în continuare, mari victorii în palmaresul cluburilor constănțene. Vreau să îi asigur pe toți suporterii echipelor FC Farul Constanța și FC Viitorul, că voi acorda tot suportul necesar pentru realizarea acestui proiect unic ce va avea ca scop final, orientarea către performanță a fotbalului constănțean”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, într-o postare făcută pe contul de Facebook al instituției pe care o conduce.