Intervenție incredibilă a lui Gigi Becali în scandalul Novak Djokovic. Patronul FCSB nu e de partea sârbului

Moldoveanu Camelia / 11.01.2022, 14:02
Intervenție incredibilă a lui Gigi Becali în scandalul Novak Djokovic. Patronul FCSB nu e de partea sârbului

Scandalul provocat de Novak Djokovic la nivel mondial a ajuns și la urechile lui Gigi Becali. Patronul FCSB nu este de partea liderului ATP, considerând că nu avea ce să caute în Australia. Declarații incredibile ale omului de afaceri român.

Organizatorii Australian Open au oprit camerele

Novak Djokovic este în centrul unui mare scandal după ce a încercat să intre în Australia bazându-se pe faptul că a fost testat pozitiv, pe 16 decembrie, cu Covid-19 și are o adeverință prin care este scutit de la vaccinare. Pe lângă acest lucru, ar fi mințit și în formularul completat la intrarea în Australia, faptă pentru care riscă închisoarea.

După ce a fost audiat și judecat, Djokovic a primit câștig de cauză și s-a putut prezenta la antrenamente pentru Australian Open. Jurnalistul Ben Rothenberg, aflat la Melbourne, a dezvăluit că organizatorii turneului de Grand Slam au oprit camerele, care transmit live antrenamentele, pe perioada antrenamentului sârbului. Cu toate acestea, liderul ATP nu a scăpat de situațiile ciudate și stresante.

Novak Djokovic, criticat de Gigi Becali

Gigi Becali, însă, nu-i dă dreptate. Finanțatorul FCSB a spus clar faptul că jucătorul de tenis n-ar fi trebuit să se ducă în Australia.

Este legea lor, așa e regula lor și tu trebuie să te ții de ea. Dacă omul nu te primește acasă la el, ce cauți la el? Ești nebun? Eu nu te primesc la mine acasă, bă! N-ai ce căuta la mine, bă! Ce să cauți dacă nu te primesc? Așa văd eu… Bravo lui că nu s-a vaccinat. Dacă nu te primește la el acasă tu te duci la el acasă? Cine crezi că ești? Ce vrei să arăți că ești?

Nu este el liderul lumii libere. Dacă este lider trebuie să fie fiecare la el acasă. Și eu pot să fiu liderul liber, dar nu la tine în casă! Asta nu pot să fac.

Tu dacă ești sârb ce cauți unde nu te primesc ei? Te arestează, te bagă acolo la ei la hotel. Foarte bine i-a făcut. Fiecare e liber să facă ce vrea la el acasă.”, a declarat Gigi Becali la PRO X.

ATP este de partea lui Novak Djokovic

ATP a oferit o reacție oficială cu privire la tot scandalul provocat în jurul lui Novak Djokovic, iar principala țintă a declarațiilor au fost autoritățile australiene. Asociația Tenismenilor Profesioniști spune că regulamentul neclar și comunicarea defectuoasă au dus la neînțelegerile din ultimele zile.

ATP respectă pe deplin sacrificiile pe care australienii le-au făcut de la debutul COVID-19 şi politicile stricte de imigrare care au fost puse în aplicare. Complicaţiile din ultimele zile legate de intrarea jucătorilor în Australia au evidenţiat totuşi necesitatea înţelegerii, comunicării şi aplicării mai clare a regulilor.

Călătorind la Melbourne, este clar că Novak Djokovici credea că i s-a acordat o scutire medicală necesară pentru a se conforma reglementărilor de intrare. Seria de evenimente care a condus la audiera în instanţă de luni a fost dăunătoare pe toate fronturile, inclusiv pentru starea de bine a lui Novak şi pregătirea pentru Australian Open. Solicitările jucătorilor de scutire medicală sunt făcute independent de ATP, totuşi am fost în contact constant cu Tennis Australia (n.r. – Federația de Tenis din Australia) pentru a căuta claritate pe parcursul acestui proces. Salutăm rezultatul audierii de luni şi aşteptăm cu nerăbdare câteva săptămâni interesante de tenis”, a transmis ATP.