Interzis pentru Dinamo în Colentina. Controversatul patron de la Daco Getica, răspuns uluitor la cerința „câinilor”

Gabriel-Alexandru Ioniță 24.06.2022, 17:21
Interzis pentru Dinamo în Colentina. Controversatul patron de la Daco Getica, răspuns uluitor la cerința „câinilor”

Dinamo a primit interzis pe stadionul din Colentina, din partea patronului celor de la Daco-Getica, echipă care evoluează acolo, Ionel Ciuclea. „Câinii” sunt nevoiți să își găsească o altă „casă” odată cu începerea lucrărilor de demolare și reconstrucție de la stadionul din Ștefan cel Mare.

Astfel, Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, spera ca acesta să poată primi găzduire din partea celor de la clubul din Colentina, fostul Juventus București. Se pare însă că demersul dinamoviștilor este sortit eșecului.

Dinamo a primit interzis pe stadionul din Colentina. Ce motive invocă patronul de la Daco-Getica

Asta pentru că Ionel Ciuclea, patronul formației de la marginea Capitalei, nu concepe sub nicio formă să îi închirieze lui Dinamo micuța arenă pentru meciurile din sezonul viitor de Liga 2. Acesta se teme, în primul rând, că fanii „câinilor” vor aduce prejudicii materiale stadionului prin distrugerea de scaune și a altor elemente de acest fel.

Domnilor, eu cred că vreți să vorbim lucruri serioase, nu? Ce să caute Dinamo la noi în bază? Ăștia nu au bani nici măcar de o ciorbă. Falimentul scrie pe ei, iar voi visați verzi și uscate din tot ce vă spune acest domn Zăvăleanu de luni de zile? Nici măcar dacă Zăvăleanu îmi pune chirie pe masă un milion de euro nu voi accepta ca Dinamo să vină la noi pe stadion. Nu au ce să caute aici. Păi voi vreți să plătim scaune rupte după cei din PCH?

Arena noastră este catedrala copiilor noștri. Arena din Colentina este Biserica acestor copilași. Zăvăleanu nu poate intra la noi în bază nici măcar cu rachetele lui Vladimir Putin. Să meargă să joace cu Dinamo la el prin Cluj sau pe la Alba Iulia. Se poate duce și pe la Galați sau prin Moldova. Dar în niciun caz Dinamo nu are ce să caute în Colentina”, a spus Ionel Ciuclea potrivit ProSport.

„Câinii” forțează varianta Arcul de Triumf

Astfel, Dinamo ar mai rămâne cu variantele Voluntari sau Arcul de Triumf pentru disputarea meciurilor de pe teren propriu în sezonul viitor. Doar că închirierea noii arene de la Arcul de Triumf pare misiune imposibilă pentru cluburile bucureștene.

Anterior, cei de la FCSB au încercat să facă acest lucru, și chiar și cei de la Rapid la un moment dat. Ei s-au lovit însă de refuzul ferm al Federației Române de Rugby, care, deși stadionul este construit din bani publici, de la Guvernul României, consideră că această arenă îi aparține în exclusivitate.

Totuși, poate exista o mică speranță pentru dinamoviști. Aceasta ar putea fi reprezentată de faptul că fotbalul a reușit în ultima perioadă să spargă această breșă creată în jurul acestui stadion de către Federația de rugby. Naționala U21 de fotbal a României a disputat acolo recent câteva meciuri amicale.

Dezvăluirea făcută de Cornel Țâlnar la PlaySport Live

În acest sens, Cornel Țâlnar, un apropiat al conducerii lui Dinamo în acest moment, a dezvăluit la PlaySport Live că se încearcă o înțelegere pentru închirierea arenei de la Arcul de Triumf. Rămâne de văzut în ce măsură se va și reuși.

„Am depus cerere la Cotroceni, s-a vorbit și cu domnul Ciuclea (n.r Ilie Ciuclea) pentru stadionul din Colentina. La Cotroceni nu se poate juca. Vestiarele au fost transformate în birouri. Așa ne-au transmis cei de la Banca Națională.

Încercăm și o altă variantă, Arcul de Triumf. Încercăm să ajungem la o înțelegere. Încercarea moarte n-are. Ar fi păcat să nu fie folosite aceste stadioane noi. Și cei care se ocupă de stadion ar avea de câștigat.

Important este să fie pus administratorul special, el va coordona toată activitatea. Va pune antrenor, director sportiv, șef pentru centrul de copii și juniori. Gică Mihali poate să fie antrenorul echipei în Liga 2”, a spus Cornel Țâlnar la PlaySport Live.

Cornel Țălnar a rupt tăcerea și a spus tot ce se întâmplă la Dinamo, în direct la PlaySport Live: „Cu actualul lot retrogradăm în Liga 3” VIDEO EXCLUSIV