Întrebarea lui Alex Ioniță pentru Dan Petrescu a primit răspuns. Antrenorul CFR-ului a lămurit de ce nu l-a folosit pe rapidist la CFR Cluj

Ștefănescu Dragoș / 26.05.2022, 20:58
Întrebarea lui Alex Ioniță pentru Dan Petrescu a primit răspuns. Antrenorul CFR-ului a lămurit de ce nu l-a folosit pe rapidist la CFR Cluj

Alex Ioniță a fost în acest sezon unul dintre cei mai buni jucători ai Rapidului. Mijlocașul și-a exprimat recent regretul pentru perioada petrecută la CFR Cluj. Ioniță nu înțelege nici acum de ce a fost transferat de ardeleni, în condițiile în care a fost folosit foarte puțin. Dan Petrescu i-a dat replica imediat lui Ioniță și a explicat ce a dus la această situație.

Dan Petrescu i-a dat replica lui Alex Ioniță

În acest sezon, Alex Ioniță (27 de ani) a fost unul dintre cei mai buni jucători de la Rapid. Mijlocașul a vorbit recent despre perioada petrecută la CFR Cluj. Ioniță a dat chiar de înțeles că regretă că a mers în Gruia, deoarece a fost folosit foarte puțin. Mai mult, fotbalistul a dezvăluit că încă nu înțelege de ce a fost dorit de Dan Petrescu la Cluj.

Replica lui Dan Petrescu nu s-a lăsat așteptată. Tehnicianul a explicat că Alex Ioniță a fost dorit de toată lumea în Gruia, însă evoluțiile sale nu s-au ridicat așteptărilor.

El nu prea a jucat deloc cu nimeni. Acum arată bine, a jucat excelent la Rapid, mai ales în ultimele meciuri. Mi-a plăcut ce am văzut. L-am dorit toți la CFR, dar nu a avut evoluțiile pe care le așteptam. Poate trebuia să avem mai multă răbdare cu el”, a spus Dan Petrescu, la Digi Sport.

Regretele lui Alex Ioniță din perioada petrecută la CFR Cluj

Alex Ioniță a fost transferat de CFR Cluj la începutul anului 2018. Ardelenii le-au plătit 1 milion de euro celor de la Astra. În cida faptului că a fost legitimat la formația din Gruia timp de trei ani, Ioniță a jucat foarte puțin pentru ardeleni. El a fost împrumutat mai întâi la Universitatea Craiova, apoi la Astra. Mijlocașul consideră că a făcut o alegere total neispirată când a acceptat să meargă la CFR Cluj.

Am trei titluri, dar nu am jucat atât de mult pe cum mi-aș fi dorit. Am pierdut foarte mult timp. Și cu transferul la CFR, poate că nu am fost atât de inspirat, dar nu știi dinainte ce îți oferă viitorul.

Poate dacă mă alegeam să mai rămân la Astra… Da, și acolo la fel (n.r. la Universitatea Craiova). După care am vrut să revin la Rapid, nu s-a putut și am fost suspendat.

Stilul de joc al dânsului (n.r. Dan Petrescu) era total diferit față de ce puteam eu să ofer , nu am înțeles niciodată de ce m-a vrut acolo și nu aveam niciodată cum să mă integrez, pentru că nu făceam decât să alerg și nu îmi puneam în evidență calitățile mele.

Și atunci făceam faza defensivă, doar că nu mai aveam reușite și nu eram apreciat doar cu ceea ce făceam”, a spus Ioniță, la Digi Sport.