Invincibilul Mircea Lucescu își continuă marșul triumfal în Ucraina. O nouă performanță a românului

Gabriel Peneș 21.04.2021, 23:03
Invincibilul Mircea Lucescu își continuă marșul triumfal în Ucraina. O nouă performanță a românului

Invincibilul Mircea Lucescu își continuă marșul triumfal în Ucraina. O nouă performanță a românului e pe cale să se împlinească. La un pas de titlu, Dinamo Kiev a reușit să ajungă și în finala Cupei Ucrainei. Dar, ca de obicei, ultrașii kieveni au avut ceva de împărțit cu Il Luce.

Invincibilul Mircea Lucescu își continuă marșul triumfal în Ucraina

Il Luce e pe cale să-și adauge încă 2 trofee în palmaresul impresionant. Invincibilul Mircea Lucescu își continuă marșul triumfal în Ucraina. Deși multă lume n-ar fi crezut, tehnicianul de 75 de ani are o poftă de victorii ca în prima tinerețe. Nu degeaba Lucescu este al doilea cel mai titrat antrenor din istorie, cu 32 de trofee. Îl întrece doar legendarul Sir Alex Ferguson, magicianul de la Manchester United, cu 48. Acum, la cârma lui Dinamo Kiev, românul e aproape să își mai adjudece două „cununi cu lauri” în palmares.

Kievul s-a calificat în finala Cupei Ucrainei după ce a învins-o în semifinale pe Ahrobiznes Volocisk cu scorul de 3-0. Dinamo va lupta pentru trofeu cu învingătoarea dintre FC Oleksandria şi Zoria Luhansk, pe data de 12 mai, la Ternopil. Jucătorii lui Mircea Lucescu au o serie impresionantă: cinci victorii la rând în toate competiţiile şi un singur gol primit.

O nouă performanță a românului

Dar războiul cu o parte a fanilor echipei din Kiev continuă și acum. Iar asta în condițiile în care echipa lor favorită este aproape și de câștigarea titlului. Primul după 5 ani. Și tocmai în detrimentul lui Sahtior Donețk, fosta echipă a lui Lucescu. Tehnicianul român a cucerit 8 titluri la Donețk, în cei 12 ani în care a stat pe banca lor tehnică. Iar acest lucru nu poate fi iertat de ultrașii Kievului. Chit că în ultima etapă, Lucescu și-a învins fosta echipă și e la doar un pas de titlu.

Și la meciul din Cupă, o parte a fanilor l-a contestat pe tehnicianul român. Lucescu a ales să-i ignore, însă a răbufnit la un moment dat. „Nu sunteţi Dinamo!”, a strigat el, în mod repetat, către contestatari. Forțele de ordine au fost nevoite să intervină pentru a calma situația. În Ucraina meciurile se dispută cu un număr controlat de spectatori, în ciuda pandemiei.

Lucescu a fost contestat încă de la venirea la echipa din Kiev. Mesajele cu „Lucescu, go away” (nr – Lucescu, pleacă!”) au apărut încă de la primele meciuri. Inclusiv patronul grupării, Igor Surkis, a fost criticat dur din cauza alegerii românului ca antrenor. La meciul tur din optimile Europa League, contra lui Villareal, ultrașii au afișat mesaje rasiste la adresa românului. „No gypsies, please” (nr – „Fără țigani, vă rugăm”), a stat scris pe pancartele purtate de suporteri. Mesajul era postat chiar pe chipul lui Lucescu „barat” cu un semn de „interzis”. Gestul a fost trecut cu vederea de observatorii UEFA prezenți la meci.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe