A „murit” Superliga Europei după ce 6 cluburi și-au anunțat retragerea din competiția „bogaților”. Englezii au făcut un pas în spate

Mihai Rosoiu 21.04.2021, 07:34
A „murit” Superliga Europei după ce 6 cluburi și-au anunțat retragerea din competiția „bogaților”. Englezii au făcut un pas în spate

A murit Superliga Europei după ce 6 cluburi și-au anunțat retragerea din competiția „bogaților”. Ceea ce trebuia să fie o adevărată revoluție a fotbalului de pe bătrândul continent s-a încheiat în 48 de ore. După presiunile generale ale oamenilor de fotbal, șase dintre echipele ce urmau să formeze viitoarea întrecere au renunțat la idee.

A murit Superliga Europei după ce 6 cluburi și-au anunțat retragerea

Semnalul retragerilor din Superliga Europei a început să circule încă în dimineața zilei de miercuri, dar totul a devenit oficial azi-noapte. Începând cu ora 00:00, ora României, formațiile britanice au început să publice anunțul părăsirii „corabiei”. Mai întâi au fost miliardarii de la Manchester City. „Șeicii” de pe „Etihad” au oferit comunicatul în jurul orei 22:00, ora Londrei, în care au fost foarte fermi:

Trebuie să vă anunțăm că am demarat procedurile pentru retragerea din proiectul „Superliga Europei”. Nu mai face parte din grupul care a pus la punct dezvoltarea acestei noi competiții”, a sunat declarația oficială a echipei lui Pep Guardiola.

A urmat „sora” din Manchester și alți trei „granzi” din insulă

La doar câteva zeci de minute, conducerea concitadinei Manchester United a ieșit cu un comunicat oficial. După ce unul dintre șefi își dăduse demisia, este vorba despre Ed. Woodward, „diavolii” au făcut publică decizia de a se dezice de „grupul celor 12”. În rândurile scrise de biroul de presă de pe „Old Trafford”, reprezentanții clubului spun și motivele deciziei. Reacțiile fanilor, ale sponsorilor sau ale guvernului britanic au fost decisive.

A murit Superliga Europei după ce 6 echipe s-au retras
A murit Superliga Europei după ce 6 echipe s-au retras

Sarabanda retragerilor a continuat azi-noapte cu alte formații din Premier League. În decurs de aproximativ două ore, alte trei cluburi britanice și-au turnat cenușă-n cap și au promis că se vor retrage din proiect. Anunțul a fost făcut prin intermediul BBC. Cunoscutul post a anunțat în mediul online că Tottenham, Liverpool și Arsenal Londra și-au anunțat plecarea din Superliga Europei.

Chelsea, ultima pe listă

Târziu, aproape de orele dimineții de joi, conducerea clubului Chelsea Londra a anunțat, în mod oficial, că nici ea nu mai continuă drumul început duminică seara.

„După ce ne-am alăturat competiției la sfârșitul săptămânii trecute, acum am avut timp să analizăm problema per ansamblu. De aceea am decis că participarea noastră este în dezacord cu interesul suporterilor, al clubului și al comunității fotbalului. Astfel, ne retragem din acest proiect”, au transmis londonezii prin intermediul rețelelor de socializare..

A murit Superliga Europei după ce 6 cluburi și-au anunțat retragerea. În primele ore ale dimineții este așteptată și reacția cluburilor din Spania și Italia. Deja sunt semnale că cele mai multe echipe au înțeles situația, iar emiterea unor comunicate de presă privind retragerea lor, e doar o chestiune de timp.

Urmăriți Playsport.ro și pe