Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov, a fost în sfârșit găsit de Poliție și se va întoarce la închisoare. Ce pedeapsă va executa milionarul

Gabriel-Alexandru Ioniță 29.01.2022, 20:17
Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov, a fost în sfârșit găsit de Poliție și se va întoarce la închisoare. Ce pedeapsă va executa milionarul

Ioan Neculaie, fostul patron al celor de la FC Brașov, a fost dat zilele trecute în urmărire națională. Milionarul în vârstă de 64 de ani a fost condamnat definitiv vineri, 21 ianuarie, de Curtea de Apel Brașov la doi ani și două luni de închisoare cu executare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Concret, el a fost prins folosind arma pentru a trage în cauciucurile propriului automobil. De altfel, Neculaie a mai fost o dată condamnat definitiv cu executare pentru această infracțiune, dar și pentru omor din culpă. Se întâmpla în anul 2017, iar atunci omul de afaceri a fost eliberat după un an.

Ioan Neculaie a fost prins în Grecia

Revenind în prezent, Ioan Neculaie nu a fost găsit timp de mai multe zile pentru punerea în aplicare a sentinței judecătorești. Așa că a fost dat în urmărire de către Poliția Română. Iar sâmbătă, după mai multe zile de căutări, el a fost găsit în Grecia, în zona orașului Salonic, având o înfățișare mult schimbată față de cea cu care era cunoscut până acum în România.

Având în vedere mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 21.01.2022, pe numele numitului Neculaie Ioan, condamnat definitiv la o pedeapsă cu închisoarea, de 2 ani și 6 luni cu executare, pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul armelor și munițiilor, în urma activităților investigative efectuate de IPJ Brașov, cu sprijinul comenzii IGPR, în colaborare cu DOS, DIC, CCPI, Centrul SELEC, polițiștii greci, coordonați de șeful ENFAST din nordul Greciei, astăzi, 29.01.2022, au depistat persoana urmărită pe numele căreia fusese emis un mandat european de arestare și au condus-o la sediul organului competent, în vederea confirmării și punerii în executare a mandatului. Acesta a fost depistat în zona Thessaloniki”, au transmis surse judiciare potrivit stiripesurse.ro.

Astfel, Ioan Neculaie va reveni în închisoare la 4 ani după ce a fost eliberat în precedentul dosar. Rămâne acum de văzut cât va executa din pedeapsa de doi ani și două luni.

Fostul patron de la FC Brașov este un „fugar recidivist”

Nu este prima tentativă de fugă din țară pe care Ioan Neculaie o produce în încercarea de a scăpa de închisoare. Potrivit gandul.ro, în 2017 el a fost prins la Giurgiu, exact când se afla pe punctul de a ieși din țară pentru a scăpa de prima condamnare.

Ioan Neculaie a fost patron la FC Brașov pentru o lungă perioadă de timp, iar mandatul poate fi împărțit în momente excelente și în altele tragice pentru fanii galben-negri. În primul rând, sub conducerea sa „stegarii” au ajuns în cupele europene. Iar pe de altă parte, nu au câștigat niciun trofeu și au ajuns în faliment din cauza lipsei investițiilor de pe finalul mandatului lui Neculaie.

În 2010 el era considerat cel mai bogat om din județul Brașov, cu o avere de aproximativ 85 de milioane de euro.