Ioan Niculae ar putea fi eliberat din închisoare după doar 3 luni! Patronul Astrei Giurgiu a primit o condamnare de 5 ani

Marian Cărăvan / 12.05.2021, 21:47
Ioan Niculae ar putea fi eliberat din închisoare după doar 3 luni! Patronul Astrei Giurgiu a primit o condamnare de 5 ani

După calificarea în finala Cupei României, Astra ar mai avea un motiv de bucurie. Patronul echipei giurgiuvene, Ioan Niculae, ar putea fi eliberat mult mai devreme din încisoare, după doar trei luni!

Ioan Niculae ar putea fi eliberat din închisoare după doar 3 luni!

E vestea care i-ar bucura pe fotbaliștii de la Astra. O echipă care a traversat un sezon plin de probleme. Cu patron arestat, cu restanțe salariale, cu jucători suspendați de ANAD, cu amenințarea retrogradării, Astra ar putea primi vești bune pe final de sezon. După calificarea dramatică în finala Cupei României. Ioan Niculae ar putea fi eliberat din închisoare după doar trei luni.

În urma unei decizii pronunțate miercuri, 12 mai, Judecătoria Medgidia a acceptat eliberarea condiționată a patronului Astrei Giurgiu. La aproape trei luni după ce a fost trimis după gratii. Acesta a primit o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de corupție „Interagro”.

Sentința judecătorilor din Medgidia a fost dată după ce Comisia Specială a Penitenciarului Rahova a dat undă verde pentru eliberarea condiționată. Sentința nu este însă definitivă, ea putând fi atacată de procurori la tribunal.

Ioan Niculae ar putea fi eliberat din inchisoare dupa doar 3 luni
Ioan Niculae ar putea fi eliberat din inchisoare dupa doar 3 luni

Ioan Niculae a executat fracția impusă deținuților de peste 60 de ani

Ioan Niculae a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de corupție „Interagro”. Din cei 5 ani va fi scăzută perioada pe care Ioan Niculae a petrecut-o deja după gratii, la condamnarea precedentă, adică un an, 3 luni și 13 zile. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, lui Ioan Niculae i s-a interzis și dreptul de a fi acționar, asociat și administrator în cadrul unei societăți comerciale, timp de trei ani de zile, după executarea pedepsei principale.

Omul de afaceri a executat deja fracția de o treime impusă în cazul deținutilor care au vârsta de peste 60 de ani. Declarația îi aparține avocatului finanțatorului celor din Giurgiu. Juristul Adrian Georgescu a dezvăluit aceste lucruri pentru G4Media. O treime din pedeapsa de 5 ani primită de patronul Astrei înseamnă aproximativ 600 de zile. Iar acestea sunt considerate deja executate în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul ”Mita la PSD”.

La prima sa încarcerare, Niculae a încercat de patru ori să obțină eliberarea mai devreme. Tribunalul Dâmbovița, cel care a admis cererea omului de afaceri, a ținut cont inclusiv de comportamentul său în spatele gratiilor, dar și de cele 5 cărți pe care le-ar fi scris în perioada detenției.

Omul de afaceri a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. În plus, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Până la o decizie definitivă în privința eliberării sale, Astra Giurgiu se bucură de calificarea în finala Cupei României.