Ion Ţiriac a făcut mișcare surprinzătoare. Miliardarul a vândut turneul de la Madrid unei companii uriaşe

Giosanu Catinca / 06.12.2021, 17:31
Ion Ţiriac a făcut mișcare surprinzătoare. Miliardarul a vândut turneul de la Madrid unei companii uriaşe

Miliardarul Ion Ţiriac a dat o nouă lovitură. Omul de afaceri a renunţat la licenţa turneului de categoria ATP Masters 1000, la masculin, şi WTA 1000 Mandatory, la feminin. Nimeni nu se aștepta ca prietenul lui Ilie Năstase să face o asemenea mișcare, însă el a cedat în urma unor dispute care nu-i făceau deloc cinste.

Mișcare surprinzătoare a lui Ion Țiriac!

Ion Ţiriac s-a tot contract cu autorităţile oraşului Madrid, în ultimii ani, în privinţa organizării Madrid Mutua Open, iar acum a ajuns la concluzia că vânzarea acestei competiţii nu numai că l-ar scăpa de probleme, dar ar fi şi o afacere profitabilă. Așa se face că a vândut turneul de la Madrid.

Presa din străinătate susține că negocierile dintre cele două părți s-au finalizat deja. Mai mult, IMG, o companie uriaşă care orgainzează mari evenimente sportive, culturale şi mondene, tocmai a bătut palma cu Super Slam Utd pentru licenţa de la Madrid Open. Cei de la Yahoo! Finance au vorbit pe larg despre acest subiect, dar au evitat să dezvăluie valoarea tranzacţiei. Sursa citată susține că această competiţie va lungi lista marilor evenimente organizate de IMG, după Miami Open (tenis) sau New York Fashion Week (modă).

A vândut turneul de la Madrid unei companii uriaşe

Acum, că Super Slam Utd şi IMG au bătut palma pentru Madrid Mutua Open, această tranzacţie are nevoie să fie aprobată şi de reprezentanții WTA şi ATP. Este vorba despre o simplă formalitate, ceea ce înseamnă că ediția aniversară a întrecerii, a 20-a va fi organizată de noii propietari tot în cadrul complexului „Caja Magica“. Evenimentul va avea loc în perioada 26 aprilie – 8 mai.

Până să cedeze licenţa turneului, Ion Ţiriac  spunea că va muta această competiţie în alt oraş. S-a vorbit inclusiv despre Berlin. În cele din urmă, omul de afaceri de 82 de ani s-a înţeles cu autorităţile de la Madrid pentru ca evenimentul să fie găzduit de acest oraş până în 2030.

Simona Halep are amintiri foarte frumoase la turneul de la Madrid, competiție pe care a câștigat-o de două ori – în 2016 şi 2017. În 2014 şi în 2019, sportiva de la malul mării s-a calificat în finală. Din păcate, însă, ea a fost învinsă de Maria Şarapova, respectiv Kiki Bertens. În orice caz, jucătoarea de la malul mării are cele mai multe finale disputate, la Madrid, dintre cele care au evoluat aici, de-a lungul anilor.