Ion Țiriac: „Absolut, sunt zgârcit! Pentru că nu mai am bani!” Ce susține fostul tenismen că a făcut cu toată averea sa

Marian Cărăvan 04.01.2021, 10:19
Ion Țiriac: „Absolut, sunt zgârcit! Pentru că nu mai am bani!” Ce susține fostul tenismen că a făcut cu toată averea sa

Omul de afaceri Ion Țiriac este al doilea în topul celor mai bogați români. Cu toate acestea, multă lume îl consideră un om zgârcit, uitând probabil actele de caritate pe care Ion Țiriac le-a făcut de-a lungul timpului. Ce susține fostul tenismen că a făcut cu toată averea sa.

Ce susține fostul tenismen că a făcut cu toată averea sa

Conform topului făcut de Forbes la începutul anului 2019, fostul mare jucător de tenis ocupă locul 1,818 la nivel mondial, cu 49 mai sus decât anul trecut. Sursa citată notează că Țiriac are o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari. Primele 3 locuri sunt ocupate de Jeff Beszos (131 miliarde de dolari), Bill Gates (96,5 miliarde de dolari) și de Warren Buffett (82,5 miliarde de dolari).

Publicația Forbes susținea că Daniel Dines de la UiPath, este cel mai bogat român, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, dar și că Țiriac deține proprietăți în valoare de un miliard de euro.

Conform businessmagazin.ro, Ion Țiriac ar avea o avere mult mai mare, în valoare de 4 miliarde de euro.

Cu toate acestea, Ion Țiriac este considerat de multă lume un om zgârcit. Omul de afaceri a dezvăluit ce a făcut cu averea sa. Fără să vrea, în dialog cu moderatorul emisiunii în care a fost invitat, Ion Țiriac a spus că este zgârcit. Ce susține fostul tenismen că a făcut cu toată averea sa. Cum a reacționat când a fost întrebat dacă este zgârcit.

„Absolut. Haideți să vă dau câteva exemple. Am fost singurul care a făcut un orfelinat de o sută de copii care a costat 600.000 de euro. Înmulțiți cu 25 de ani. Tot ceea ce se înseamnă case de bătrâni, încă 700.000.

Eu am o singură problemă. N-am uitat de unde am plecat. Și n-am uitat că la 16 ani lucram la Steagul Roșu (nr. fabrica de camioane din Brașov). Și n-am uitat să stau cu picioarele pe pământ. Știam cât costă o pâine, 2 lei, și câtă pâine puteam să mănânc în pauza de 10. Mai mult decât atât, eu am donat toți banii Fundației. Nu mai am bani. Trăiesc bine, extraordinar”, a spus Ion Țiriac în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de la GSP.

Ce sustine fostul tenismen ca a facut cu toata averea sa
Ce susține fostul tenismen că a făcut cu toata averea sa

Ion Țiriac și pasiunea pentru mașini

Omul de afaceri Ion Țiriac a dezvoltat o adevărată pasiune pentru mașini. Bijuterii una și una fac parte din colecția de lux a miliardarului. S-a gândit să încerce și altceva și a achiziționat o mașină electrică Tesla. Ion Țiriac a vorbit despre problemele pe care le are acest tip de mașină.

„Am și eu una (n.r. – o Tesla). Să vedem dacă zboară la un metru când e drumul rău și te duci încolo. Tesla nu e un fenomen de astăzi, ci de acum 20-25 de ani. Eu am fost prezent la acest fenomen înăuntru. Acum gâfâie și fug toți după treaba asta.

Singura problemă care există e bateria, fiindcă ei spun că au baterii cu autonomie de 500 km, dar cifra reală e mai aproape de 200-250. De ce? Fiindcă dacă mergi la o viteză de 180km/h, autonomia scade la jumătate. Eu cred că cel care descoperă o baterie care să meargă 5.000 de kilometri sau măcar 1.000 se va desprinde”, a declarat Ion Ţiriac pentru GSP.

Cum a făcut primul milion

„Nu știu cum am făcut primul milion. Habar n-am. Eu am știut doar să fac banii, nu să-i număr ca Hagi Tudose. Am avut talent, dar am muncit mai mult decât Năstase sau decât alții, pentru că n-aveam talentul lor”, a spus Ion Țiriac, conform GSP.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe