EXCLUSIV. Ion Țiriac ar fi cheltuit 400.000 de euro în preajma sărbătorilor. Magnatul a fost dat de gol de un apropiat

Mihai Rosoiu 25.12.2020, 13:47
EXCLUSIV. Ion Țiriac ar fi cheltuit 400.000 de euro în preajma sărbătorilor. Magnatul a fost dat de gol de un apropiat

O informație neobișnuită a ieșit la iveală chiar de sărbători. Ion Țiriac ar fi cheltuit 400.000 de euro în preajma sărbătorilor. Magnatul a fost dat de gol de un apropiat, care a dezvăluit destinația acestei sume uriașe.

Ion Țiriac ar fi cheltuit 400.000 de euro în preajma sărbătorilor pentru un scop nobil

A scris istorie în tenisul internațional, apoi a devenit unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România. Cu o avere estimată la 1,3 miliarde de euro, Ion Țiriac nu a uitat niciodată de unde a plecat și, în ciuda faptului că a preferat mereu să fie cât se poate de discret, actele sale filantropice s-au făcut, întotdeauna, remarcate în societate. Acum, în pragul sărbătorilor, fostul tenismen nu a uitat de cei cu care soarta nu a fost deloc blândă. Și-a dorit ca și familiile nevoiașe să simtă spiritul sărbătorilor de iarnă și să aibă masa îmbelșugată în ziua de Crăciun:

S-au cumpărat alimente de peste 400.000 de euro. Mâncare caldă, precum sarmale, cozonaci, dar și carne și alte alimente. Fiecare pachet a avut o valoare de 100 de euro. Aproximativ 4000 de persoane au beneficiat de ajutor, mulți dintre ei vârstnici, proveniți din diferite sate din Moldova, care nu ar fi avut ce să pună pe masă. Ion Țiriac a făcut același gest și de Paște”, ne-a declarat un apropiat al omului de afaceri.

Ion Tiriac ar fi cheltuit 400.000 de euro in preajma sarbatorilor
Ion Tiriac ar fi cheltuit 400.000 de euro in preajma sarbatorilor

Donații anuale de milioane de euro

Numai anul acesta, Țiriac a făcut donații de aproape zece milioane de euro. El a oferit suma de 2,6 milioane de euro în luna martie, bani cu care s-au cumparat alimente pentru 80.000 de familii. După izbucnirea pandemiei, a ajutat comunitatea de români din Spania. I-a sprijinit pe români cu mâncare și alimente în valoare de 2 milioane de euro. Mai mult, Ion Țiriac a dăruit un avion Fundației Crucea Roșie pentru transportul bolnavilor. Magnatul a dezvăluit că donează, anual, de mai bine de 25 de ani, suma de 600.000 euro unui orfelinat de copii și 700.000 euro unui cămin de bătrâni.

Primul care nu știe ce valoare are banul înseamnă că nu îl merită”, i-a mărturisit Țiriac lui Ovidiu Ioanițoaia.

Are pensie de 12.000 lei pe lună

Ion Țiriac a ocupat, timp de patru decenii, funcția de ofițer în cadrul Ministerului de Interne și a ieșit la pensie în 1999, cu gradul de colonel. Astfel, fostul tenismen încasează suna de 12.000 lei. Mai mult, jurnaliștii impact.ro au aflată că milionarul nu și-a ridicat niciodată pensia, pe care pereferă să o doneze. În urmp cu câteva luni, Țiriac și-a declarat nemulțumirea față de deciziile guvernului, dând exemplu Franța și deciziile luate de președintele Macron, referitor la mărirea sau stagnarea pensiilor.

Urmăriți Playsport.ro și pe