Ion Țiriac, în topul celor mai bogați sportivi din istoria Jocurilor Olimpice! Pe ce loc se află fostul jucător de tenis

Catinca Giosanu 27.07.2021, 10:24
Ion Țiriac, în topul celor mai bogați sportivi din istoria Jocurilor Olimpice! Pe ce loc se află fostul jucător de tenis

Topul celor mai bogați sportivi din istoria Jocurilor Olimpice îl plasează pe Ion Țiriac alături de Anna Kasprzak, o călăreață daneză care a participat în probele individuale de echitație. Cel mai probabil, miliardarul român nici nu a auzit de aceasta din urmă. Totuși, femeia are o avere de 1 miliard de lire sterline. Pe ce loc se află fostul mare jucător de tenis?

Topul celor mai bogați sportivi din istoria Jocurilor Olimpice

Ion Țiriac a fost inclus de Forbes în topul celor mai bogați foști sportivi din istoria Jocurilor Olimpice. În clasamentul cu pricina, Ion Țiriac este cu mult mai presus decât Floyd Mayweather care a luptat la Olimpiada de la Atlanta 1996, obținând o medalie de bronz.

La cei 82 de ani ai săi, Ion Țiriac  domină topul celor mai bogați sportivi din istoria Jocurilor Olimpice. Omul de afaceri s-a făcut remarcat după ce a participat, ca sportiv, la ediția din 1964 a Olimpiadei de Iarnă organizată în Austria, la Innsbruck. Prietenul lui Ilie Năstase a cunoscut gloria ca jucător de tenis de câmp. Ulterior, el a intrat în afaceri ce s-au dovedit tot mai profitabile de-a lungul timpului.

Pe ce loc se află omul de afaceri

Ion Țiriac se uită de sus la celebrul boxer american Floyd Mayweather. Dacă anul trecut era depășit doar de Michael Jordan în topul celor mai bogați foști sportivi, acum el este cel mai bogat sportiv din istoria competiției sportive supreme.

Omul de afacri surclasează nume faimoase ale sportului mondial. Publicația engleză Daily Star a făcut un clasament al averii sportivilor care au participat în cariera lor la măcar o ediție a Olimpiadelor. Ion Țiriac este situat pe primul loc. Fostul tenismen român are o avere estimată la 1,2 miliarde de lire sterline ( 1,4 miliarde de euro).

În clasament au mai intrat Lionel Messi (Argentina, fotbal) – 436 milioane de lire sterline, Roger Federer (Elveția, tenis) – 327 milioane de lire sterline, Serena Williams (SUA, tenis) – 163 milioane de lire sterline, Caitlyn Jenner (SUA, atletism) – 72 milioane de lire sterline, Usain Bolt (Jamaica, atletism) – 65 milioane lire sterline și Michael Phelps (SUA, înot) – 58 de milioane de lire sterline.

”Trebuia să inventezi tot felul de lucruri”

Ion Țiriac a explicat, la un moment dat, cum a făcut primele afaceri profitabile într-o țară comunistă în care sportivii aveau privilegiul de a călători în străinătate.

M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificaţi cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu 2 lei. Cu 2 lei trebuia să cumperi 4 sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu 6 lei şi aşa mai departe.”, a povestit Ion Ţiriac.

Urmăriți Playsport.ro și pe