Ion Țiriac, lovit în plin de pandemie. Decizia miliardarului o afectează direct pe Simona Halep

Gabriel-Alexandru Ioniță 11.10.2021, 20:54
Ion Țiriac, lovit în plin de pandemie. Decizia miliardarului o afectează direct pe Simona Halep

Și Ion Țiriac, la fel ca toți miliardarii lumii, are de suferit din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel că omul de afaceri în vârstă de 82 de ani este nevoit să caute soluții pentru a mai tăia cheltuielile în perioada următoare.

Ion Țiriac este constrâns să reducă premiile puse în joc la turneul de la Madrid

Iar una dintre primele soluții de acest gen va privi turneul de la Madrid, turneu deținut de Ion Țiriac. Fostul tenismen spaniol Feliciano Lopez, directorul turneului, a explicat că din cauza pandemiei, sponsorii își vor retrage o parte din finanțare. Astfel că nici Țiriac nu va mai putea să asigure sumele investite până acum în acest turneu.

Acest fapt se va întâmpla la toate turneele, nu numai la cel de la Madrid. Astfel, aceste decizii se vor reflecta în valoarea premiilor totale care vor fi puse în joc la turneul deținut de omul de afaceri român.

La edițiile de până acum, acestea s-au ridicat în jurul sumei de 7 milioane de euro. Atât în proba masculină, cât și în cea feminină.

Companiile şi sponsorii ar putea fi nevoiţi să concedieze angajaţii. Asta se întâmplă peste tot în lume, aşa că primul lucru pe care ei îl taie este sponsorizarea, iar acest lucru va afecta masiv tenisul. Jucătorii trebuie să înţeleagă că va fi o reducere semnificativă a premiilor. Văd acum scenariul în care turneele vor supraviețui așa”, a spus Feliciano Lopez.

Turneul de la Madrid a fost câștigat de două ori în trecut de Simona Halep

Turneul de la Madrid este unul dintre preferatele Simonei Halep. Fostul lider mondial s-a impus de două ori pe zgura din capitala Spaniei, în 2016 și 2017.

Este de așteptat ca Halep să participe și la următoarea ediție, cea din 2022, pentru a-și lua revanșa după parcursul ceva mai slab pe care l-a avut acolo în acest an. Sportiva în vârstă de 30 de ani a fost învinsă atunci în optimile de finală de Elise Mertens.

Nici în prezent Simona Halep nu se află în cea mai bună formă a carierei sale. Ea a fost eliminată în turul 3 al turneului de la Indian Wells de bielorusa Aliaksandra Sasnovich, cea care trecuse în runda precedentă și de Emma Răducanu.

Înfrângerea cu Sasnovich a fost cumva anticipată de Halep la conferința de presă de după victoria din turul doi, contra ucrainencei Marta Kostyuk. Atunci, ea a spus că nu s-a aflat la cel mai bun nivel din punctul de vedere al atitudinii pe care a avut-o pe teren.

Atitudinea mea nu a fost grozavă, nu așa trebuie să fie. Bine că am câștigat, asta contează. Azi am jucat mai agresiv decât eram eu obișnuită. Important e că sunt sănătoasă, că mă simt bine și am revenit aici. Este un turneu foarte frumos, care îmi place. Mereu mă simt bine aici și revin să joc cu plăcere”, a spus Simona Halep, citată de tennis365.com.