Ion Țiriac, nevoit să doarmă sub pat. Clipele de coșmar sunt încă proaspete pentru miliardarul român

Giosanu Catinca 02.10.2022, 08:36
Ion Țiriac, nevoit să doarmă sub pat. Clipele de coșmar sunt încă proaspete pentru miliardarul român

Oganizatorii turneului de la Wimbledon au acordat premii record de 40,3 milioane de lire sterline (50,5 milioane de dolari) la ediţia din acest an a grand slam-ului. Omul de afaceri Ion Țiriac a deținut turneul de la Madrid timp de 12 ani și are cât de cât o idee despre câștigurile jucătorilor de tenis din prezent.

Drama trăită de Ion Țiriac la Londra

Miliardarul român a făcut o comparație între premiile pe care le obțin jucătorii de tenis în zilele noastre și cele care erau acordate de competiții în perioada în care el sau Ilie Năstase practicau sportul alb.

Afacerisul care deține Stejarii Country Club își amintește că în perioada de glorie sportivă încasa o sumă infimă. El primea zilnic câte două lire la un turneu de Grand Slam, precum Wimbledon. Suma se cheltuia rapid, întrucât trebuia să achite o liră pentru camera de hotel, care măsura ”2 pe 2”.

”Dormeam unul pe pat, unul sub pat”

Ion Țiriac a scos în evidență faptul că cei care ajung să evolueze astăzi la un turneu important încasează sume colosale. În schimb, el făcea multe sacrificii pentru a se descurca cu puținii bani pe care îi primea. Și mai greu i-a fost lui Ilie Năstase, susține el.

Când jucam la Wimbledon, primeam două lire pe zi, iar o liră trebuia să o dai la un hotel cu o cameră de doi pe doi sau doi pe trei metri. Dormeam unul pe pat, unul sub pat. Astăzi, eu, la Madrid, am premii în nouă zile de aproape 15.000.000 de dolari.

Deci, un jucător care pierde în primul tur câștigă vreo 20.000 de dolari. El vine, joacă și a luat 20.000 de dolari. Chiar dacă a primit wild card. M-am și gândit la treaba asta. Ar trebui să-i dau lui Năstase câteva wild card-uri din astea, ca să îl mai înstăresc un pic, pentru că altfel nu știu cum rămâne.”, a povestit Ion Țiriac, la emisiunea ”Rețeaua de Idoli”, de la TVR.

Țiriac s-a retras în 1980, dupa 22 de titluri câștigate și câteva milioane de dolari în conturi. Era departe de sumele pe care le rulează acum, însă după retragere a devenit antrenorul lui Ilie Nastase. Ulterior, el i-a antrenat pe Mary Joe Fernandez, Guillermo Vilas, Marat Safin, Steffi Graf, și Goran Ivanisevic.

Urmăriți Playsport.ro și pe