Ionuț Badea, atac dur după ce Ilie Poenaru a preluat-o pe UTA. „E lipsă de etică!”

Robert Zanfir / 25.05.2022, 21:01
Ionuț Badea, atac dur după ce Ilie Poenaru a preluat-o pe UTA. „E lipsă de etică!”

Ionuț Badea (46 de ani) critică atitudinea celor de la UTA, dar și a urmașului său la Arad, Ilie Poenaru (45 de ani). Fostul antrenor de la Gaz Metan Mediaș a fost instalat pe banca arădenilor și are ca obiectiv calificarea în play-off-ul Ligii 1, în sezonul viitor.

Numit în locul lui Laszlo Balint, Ionuț Badea a ratat pe rând prezența în play-off, dar și clasarea pe una dintre primele poziții din play-out, care ar fi asigurat prezența la barajul pentru Conference League. Fostul secund al naționalei a fost, în cele din urmă îndepărtat, dar spune că UTA nu s-a comportat deloc corect cu el.

Ionuț Badea îl acuză pe Ilie Poenaru de lipsă de etică

Numit la UTA în ianuarie 2022, Ionuț Badea a fost pus pe liber la finalul sezonului. Tehnicianul nu își ascunde dezamăgirea. Spune că înlocuitorul său a contactat jucători și oameni din echipa sa când încă nu era plecat de la club.

„Odată cu venirea noilor acționari, gândurile s-au dus spre ideea de a nu continua, pentru că ar fi avut deja un antrenor pregătit. Era evident pentru mine că antrenorul actual a semnat înaintea mea, au avut un acord. Când am ajuns la UTA, echipa nu câștigase de zece meciuri, era imposibil să am un parcurs perfect.

Au fost niște semnale inclusiv date de noul antrenor. Cu trei săptămâni înainte să se termine campionatul, mi-a sunat un membru din staff, să-l întrebe dacă vrea să continue cu el. În plus, a contactat jucători în numele echipei UTA, întrebându-i dacă vor să vină la UTA. Astea sunt chestiuni care țin de etică. Mi se pare o lipsă de etică.

Evident că lucrurile nu erau roz, chiar dacă parcursul a fost decent. Am zis că trebuie doar să-mi fac meseria până la final.

Aștept din nou o situație favorabilă, pentru că știu ce pot să fac. Sunt pregătit și pentru echipe cu obiective mai mărețe”, a spus Ionuț Badea la Digi Sport.

Ilie Poenaru, prezentat oficial la UTA. Arădenii atacă playoff-ul în sezonul următor

Fost antrenor la Gaz Metan Mediaș și la Academica Clinceni, unde a ajuns în play-off cu Raul Rusescu și compania, Ilie Poenaru o va pregăti pe UTA în sezonul 2022-2023. În vestul țării, Poenaru va avea ca obiectiv clasarea între primele șase echipe al Ligii 1.

„Sunt onorat că mă aflu aici. Este un club foarte bine organizat, care din toate punctele de vedere îți poate oferi ce ai nevoie pentru performanță. Vreau să mulțumesc tuturor pe această cale, am primit nenumărate mesaje pe parcursul acestor luni, în care toți îmi cereau să ajung aici, la Arad.

Îmi doresc să facem lucruri foarte bune împreună, să avem o colaborare foarte bună. Este un club care te obligă, prin tradiția pe care o are. Știu că este presiune, dar nu este nicio problemă. Îmi place presiunea, vreau să avem. Dacă nu ai presiune, nu ai stres, înseamnă că nu vrei să progresezi.

Tocmai de aceea am ales să vin aici, îmi place tot ceea ce se întâmplă aici: stadion, suporteri, galerie, este o emulație perfectă. Sper să facem performanță, dar acum trebuie să avem răbdare, să ne organizăm foarte bine. Se vor schimba anumite lucruri, trebuie să vedem cum vom reuși să devenim și mai buni”, a declarat Poenaru.