Ionuț Radu a început lupta pentru postul de titular la Inter Milano: „Am vorbit cu antrenorul, mi-a explicat ce trebuie să fac”

Marian Cărăvan / 31.07.2021, 09:48
Ionuț Radu a început lupta pentru postul de titular la Inter Milano: „Am vorbit cu antrenorul, mi-a explicat ce trebuie să fac”

Fostul căpitan al naționalei U21 a României, Ionuț Radu, a început lupta pentru postul de titular la Inter Milano. Goalkeeperul român are un rival de calibru, dar nu se descurajează. Discuțiile cu antrenorul Simone Inzaghi îl ajută enorm.

Ionuț Radu a început lupta pentru postul de titular la Inter

Deși avea oferte tentante atât din Italia, cât și din Spania, Ionuț Radu a preferat să rămână la campioana din Serie A. Aflat de 6 ani la echipa milaneză, românul e încrezător în potențialul său. Deși a bifat doar două apariții în primul 11 pe finalul sezonului 2020-2021, Ionuț Radu știe că poate mai mult. Știe că numai prin muncă îi poate câștiga pe deplin încrederea antrenorului Simone Inzaghi. Ionuț Radu a început lupta pentru postul de titular la Inter Milano. Are un rival de calibru, Samir Handanovic, dar nu se descurajează.

Portarul român, fost căpitan al naționalei U21 a României, a mărturisit că a discutat cu antrenorul nerazzurilor, care i-a explicat ce așteptări are. Ionuț Radu e încrezător și așteaptă startul noii ediții de campionat.

Sunt aici din 2015, dar nu mă consider un veteran. Dar vreau să devin, sunt încă tânăr.

Am vorbit cu antrenorul, mi-a explicat că portarul trebuie să fie primul care atacă.

Trebuie să am un joc bun cu mingea la picior ca să lansez acțiuni. Asta a fost principala lui cerință”, a spus Ionuț Radu pentru sempreinter.com.

Ionut Radu a inceput lupta pentru postul de titular la Inter
Ionut Radu a inceput lupta pentru postul de titular la Inter

Remarcat în primul amical al verii

Ionuț Radu a valorificat șansa pe care i-a oferit-o Simone Inzaghi, în primul amical al verii susținut de Inter. Campioana Italiei a disputat un joc de verificare contra formației elvețiene Lugano, meci în care Ionuț Radu a intrat în repriza secundă, în locul lui Handanovic, la scorul de 2-2. A avut o paradă spectaculoasă, iar la loviturile de departajare a parat două dintre ele. Inter s-a impus cu 5-4, după un meci în care Ionuț Radu a lăsat o bună impresie.

Secretul e că sunt prea bun! Glumesc! De fapt, secretul este să te antrenezi cât mai bine, iar eu vreau să fiu din ce în ce mai bun, acesta e cel mai important lucru”, a declarat Ionuț Radu, referindu-se la loviturile parate în meciul cu Lugano.

Ionuț Radu, 24 de ani, este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 6 milioane de euro. Mai are contract cu Inter până pe 30 iunie 2024.