Ionuț Vînă s-a ales cu salariul înjumătățit în afacerea dintre FCSB și U Craiova! Mijlocașul era disperat: „Cariera mea a luat-o în jos”

Marian Cărăvan / 01.08.2021, 09:39
Ionuț Vînă s-a ales cu salariul înjumătățit în afacerea dintre FCSB și U Craiova! Mijlocașul era disperat: „Cariera mea a luat-o în jos”

Odată cu transferul la CSU Craiova, Ionuț Vînă speră să-și relanseze cariera. Mijlocașul venit de la FCSB era disperat din cauza traiectoriei pe care o luase cariera sa. Venirea în Bănie, în urma unui schimb de jucători dintre FCSB și CSU Craiova, îi diminuează însă salariul lui Ionuț Vînă.

Ionuț Vînă s-a ales cu salariul înjumătățit în afacerea dintre FCSB și U Craiova

Gigi Becali plătea în 2019 suma de 750.000 de euro celor de la Viitorul pentru transferul lui Ionuț Vînă la FCSB. O afacere ce s-a dovedit a fi păguboasă pentru patronul roș-albaștrilor. Mijlocașul nu a confirmat așteptările și l-a exasperat pe Gigi Becali cu inconstanța sa. Răbdarea nu este un capitol la care finanțatorul FCSB să stea prea bine, așa că a decis să-l trimită pe Vînă în Bănie. Becali a tot amânat transferul, dar acum l-a cedat pe jucător la formația patronată de Mihai Rotaru.

Transferul lui Ionuț Vînă la U Craiova îi va aduce însă acestuia pierderi financiare. La FCSB ar mai fi avut contarct pe încă trei sezoane, iar salariul urma să îi crească de la un sezon la altul. Spre exemplu, în actualul sezon urma să primească 120.000 de euro. Salariu lui Vînă ar fi ajuns la 174.000 de euro în sezonul 2022-2023, pentru ca în ultimul an de contract să fie de 180.000 de euro. Per total, vorbim de 516.000 de euro. Mult mai mult decât ce i se oferă la Craiova, unde are un salariu fix de 120.000 de euro pe an. Ceea ce înseamnă 360.000 de euro în trei sezoane. Ionuț Vînă nu ar ajunge nici în cei patru ani de contract la U Craiova la suma pe care ar fi încasat-o la FCSB în trei sezoane.

Ionut Vina s-a ales cu salariul injumatatit in afacerea dintre FCSB si U Craiova
Ionut Vina s-a ales cu salariul injumatatit in afacerea dintre FCSB si U Craiova

Ionuț Vînă, disperat: „Cariera mea a luat-o în jos”

Pentru Ionuț Vînă, transferul la U Craiova poate însemna relansarea carierei. Evoluțiile sale la FCSB nu erau dintre cele mai bune și de acest lucru este conștient și fotbalistul în vârstă de 26 de ani.

Am ajuns la un club profesionist, cu oameni extraordinari. Vreau să le răsplătesc încrederea prin antrenamente și jocuri foarte bune. Am vorbit cu Cicâldău, mă bucur pentru el. Cariera lui a luat-o în sus, a mea a luat-o în jos de când am ajuns la FCSB, dar vreau să uit. Am nevoie de încredere și să-mi recapăt plăcerea de a juca fotbal”, a spus Ionuț Vînă, după semnarea contractului cu CSU Craiova.

Ionuț Vînă, 26 de ani, este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 500.000 de euro. În momentul în care a ajuns la FCSB de la Viitorul, în iulie 2019, cota sa de piață era de 1,5 milioane de euro.

Ionuț Vînă a ajuns în Bănie în urma unui schimb de jucători dintre FCSB și U Craiova. De la formația olteană au venit la roș-albaștri Ivan Mamut și Andrei Burlacu.