Istvan Kovacs, tot rezervă! Arbitrul român nu a oficiat nicio partidă în prima etapă a grupelor Campionatului Mondial

Pintilie Iosif 25.11.2022, 14:58
Istvan Kovacs, tot rezervă! Arbitrul român nu a oficiat nicio partidă în prima etapă a grupelor Campionatului Mondial

Istvan Kovacs a fost delegat la o nouă partidă de la Campionatul Mondial din Qatar. Din păcate, centralul român va fi tot rezervă. Totuși, va urmări de la firul ierbii unul dintre cele mai tari meciuri ale turneului.

Istvan Kovacs, rezervă la un meci crucial din Qatar

Considerați marii favoriți ai turneului din Qatar, argentinienii s-au făcut de râs în prima etapă. La ultimul său turneu, Leo Messi a pierdut primul meci, cel cu Arabia Saudită.

Visul lui Messi este să se impună în cea mai importantă competiție dedicată echipelor naționale din lume. Până acolo, Argentina este obligată să se impună în ultimele două meciuri din grupe, cu Mexic și Polonia.

La duelul cu Mexic, Leo Messi va fi urmărit de Istvan Kovacs, arbitru ce a fost delegat ca rezervă la acest meci. La centru va fi Daniele Orsato, care va fi ajutat de Ciro Carbone șl Alessandro Giallatini, în timp ce Massimiliano Irrati a foost delegat în camera VAR.

Presa din Argentina, dezamăgită de prestația lui Messi&co

Deși au condus cu 1-0 și au avut două goluri anulate, argentinienii au fost învinși de Arabia Saudită, națională care nu are mari așteptări de la acest turneu.

Presa din Argentina este extrem de dezamăgită de prestația echipei din America de Sud. Trei publicații au încercat să explice insuccesul favoritei la titlul mondial.

„Va intra în istorie drept una dintre cele mai mari dezamăgiri din istoria Cupei Mondiale! Acest rezultat o obligă pe Argentina să urce un întreg munte dacă vrea să se califice.

Arabia Saudită a lăsat Argentina – și întreg globul pământesc – cu gura căscată marți dimineața, când a obținut o victorie cu 2-1 care a făcut înconjurul lumii”, a notat Buenos Aires Times, confrom Prosport.

„Lipsa de reacție, absența jocului combinativ, lipsa presiunii, lipsa solidității defensive sunt elementele care au marcat această echipă. Argentina a pierdut mult mai mult decât un meci împotriva Arabiei Saudite. Și-a uitat propriile principii de fotbal în vestiar și a început Cupa Mondială în cel mai rău mod posibil”, au scris jurnaliștii de la Ole.

„Din moment ce Argentina nu putea crește, în repriza secundă Arabia Saudită a dat lovitura”, a notat și publicația Clarin.

Cât câștigă un arbitru pentru că este la Campionatul Mondial?

Campionatul Mondial din Qatar le oferă arbitrilor posibilitatea de a pune mâna pe niste sume foarte frumoase de bani. La ediția din acest an a turneului final sunt prezenți și trei oficiali români, Istvan Kovacs, Mihai Artene și Vasile Marinescu.

Nu mai puțin de 129 de arbitri iau parte la Campionatul Mondial din Qatar. Dintre aceștia, doar 36 sunt prezenți la turneul final în calitate de „centrali”, printre ei numărându-se și Istvan Kovacs. Restul sunt 69 de asistenți, unde regăsim alți doi români, Mihai Artene și Vasile Marinescu, iar 24 de oficiali vor fi responsabili doar pentru camera VAR.

Mondialul din Qatar le va oferi tuturor șansa de a pune mâna pe niște sume consistente de bani, deoarece remunerațiile stabilite de FIFA pentru acest turneu final sunt unele considerabile.

În faza grupelor, care se desfășoară chiar în aceste zile, un „central” este recopensat cu câte 5.000 de euro pentru fiecare meci pe care îl oficiază. În schimb, asistenții și arbitrii de rezervă primesc jumătate din suma menționată, respectiv 2.500 de euro, pentru fiecare meci din faza grupelor. Iar dacă e să privim spre camera VAR, arbitrii responsabili cu analiza fazelor controversate sunt răsplătiți cu câte 3.000 de euro.

În fazele eliminatorii, câștigurile tuturor vor fi mărite. Începând din optimi, un „central” va încasa 10.000 de euro pentru fiecare meci pe care îl oficiază. În schimb, asistenții vor primi câte 5.000 de euro, iar cei din camera VAR, tot 5.000 de euro și nu 6.000, așa cum era de așteptat.

Istvan Kovacs a avut posibilitatea de a câștiga primii bani la Mondialul din Qatar, deoarece s-a aflat, din postura de al patrulea oficial, în brigada de la meciul de deschidere, Qatar – Ecuador. Tot la acel meci, Ovidiu Artene a fost asistent de rezervă.