Iubita lui Ion Ion Țiriac s-a dezlănțuit în miez de noapte. Sorana Cîrstea a intervenit în scandalul momentului din tenisul mondial

Giosanu Catinca / 26.05.2022, 12:28
Iubita lui Ion Ion Țiriac s-a dezlănțuit în miez de noapte. Sorana Cîrstea a intervenit în scandalul momentului din tenisul mondial

Sorana Cîrstea este cu gândul la jucătorii de tenis din Rusia și Belarus care au fost excluși de la Wimbledon, ca răspuns la invadarea Ucrainei. Iubita lui Ion Ion Țiriac a declarat că decizia englezilor de a le interzice rușilor și bielorușilor participarea la wimbledon nu este una corectă.

Sorana Cîrstea, pusă pe scandal după meciul cu Sloane Stephens

Iubita lui Ion Ion Țiriac nu a reușit să se impună la Roland Garros. Deși a fost susținută de Ilie Năstase, Nadia Comăneci și chiar și de Ion Țiriac, sportiva din Târgoviște nu a putut să treacă de americanca Sloane Stephens.

Sportiva din Statele Unite a învins-o pe Sorana Cîrstea cu 6-3, 2-6, 0-6, în turul 2 la Roland Garros.

Am greșit mult pe a doua minge, cred că acolo am început să mă grăbesc. Ea nu punea prea multă presiune pe retur, eram destul de liniștită, nu mă ataca, însă am slăbit nivelul, iar ea a început să intre în puncte, a lungit punctele, ceea ce pe mine nu mă avantaja.”, a declarat Sorana Cîrstea, după ce a fost eliminată de Sloane Stephens.

”Ni se spun deciziile, iar noi trebuie să le acceptăm”

Nora lui Ion Țiriac a vorbit și despre jucătorii din Rusia şi Belarus care nu vor putea participa la ediţia 2022 a grand slam-ului de la Wimbledon. Românca le-a luat apărarea, atâcand dur decizia organizatorilor britanici.

Cred că totul a fost greșit de la început la final, începând cu decizia de a interzice participarea jucătorilor ruși care nu are niciun sens și care creează un precedent destul de riscant în tenis. Era normal ca ATP și WTA să își apere jucătorii și să ia acea decizie de a nu da puncte pentru a încerca să pedepsească Wimbledon.

Apoi au venit și au spus că nu mai dau decât 50 la sută din premiu. Totul este politic, noi suntem la mijloc. Îmi pare rău pentru colegii mei ruși. Nu cred că este corect, nu cred că au nicio vină. Eu, personal, sunt într-o fază a carierei în care nu mai joc pentru bani și puncte. Joc pentru trofeu, iar pentru mine nu se schimbă nimic.

Îmi pare rău pentru că, în general, sportul ar trebui să fie peste politică și să arate mult mai multă umanitate. În momentul de față, ceea ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate. Nu avem ce să facem. Suntem niște peștișori mici într-un lac foarte mare. Ni se spun deciziile, iar noi trebuie să ne hotărâm dacă le acceptăm sau nu.”, a mai spus Sorana Cîrstea, conform Eurosport.