Iuliu Mureșan a dezvăluit de ce nu a mai fost adus Ionel Dănciulescu la Dinamo: „Nu din cauza mea. Eu l-am vrut”

Gabriel-Alexandru Ioniță 02.11.2021, 16:31
Iuliu Mureșan a dezvăluit de ce nu a mai fost adus Ionel Dănciulescu la Dinamo: „Nu din cauza mea. Eu l-am vrut”

Ionel Dănciulescu a fost unul dintre numele cele mai des vehiculate pentru preluarea postului de director sportiv la Dinamo după ce Mircea Rednic a revenit pe banca tehnică a „câinilor”.

De ce nu a mai fost numit Ionel Dănciulescu în funcția de director sportiv la Dinamo

La acel moment, s-a vorbit despre faptul că însuși Rednic ar insista pentru readucerea lui „Danciu-gol”, cel alături de care a colaborat foarte bine în precedentele sale două mandate la echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Se pare însă că lucrurile nu au stat chiar așa. Sau cel puțin așa reiese din ultimele declarații ale lui Iuliu Mureșan. Președintele lui Dinamo a avut o discuție telefonică în direct la Digi Sport cu Ionel Dănciulescu.

În cadrul acesteia, el a explicat că l-a dorit pe fostul atacant în conducerea clubului. Doar că acest lucru nu s-a întâmplat în cele din urmă din cauza altor oameni de la echipă, fără a spune însă despre cine este vorba.

Cum a decurs dialogul dintre Ionel Dănciulescu și Iuliu Mureșan

Iuliu Mureșan: Eu sunt sigur că prezența unui fost mare jucător, cum sunt Răducioiu sau Danciu, ar fi benefică la echipă. I-ar ajuta foarte mult cu experiența lui. Mie și lui Mircea Rednic ne-ar fi plăcut să vină Danciu. Am avut o discuție telefonică cu el și una la Cupa DDB. Eu așteptam de la Danciu să-mi spună.

Ionel Dănciulescu: Da, dar dacă dumneavoastră mă doreați, ar fi trebuit să avem o discuție… Nu mai contează, sunt lucruri care au trecut.

Iuliu Mureșan: Ți-ai dat seama că te doream.

Ionel Dănciulescu: Da, Dinamo are nevoie de un om important lângă Mircea Rednic. Știu că dumneavoastră și Matei sunteți oameni oameni de birou, acolo ai nevoie și de un om prezent zi de zi lângă jucători, lângă Mircea Rednic.

Iuliu Mureșan: Asta era și ideea. În prima săptămână la Dinamo, l-am sunat pe Danciu și i-am propus. Confirmi, nu?

Ionel Dănciulescu: Da, da.

Iuliu Mureșan: Eu m-am gândit înainte de a se gândi altcineva la acest lucru. Lui Danciu o să-i spun între patru ochi de ce n-a ieșit. Deci nu din cauza mea, eu l-am vrut. Și-a dat seama, eu l-am sunat, am vorbit cu el. Iar pe mine m-a impresionat la Cupa DDB cât de iubit e de dinamoviști. A fost ceva foarte frumos.

Mircea Rednic a anunțat că l-a ales pe Florin Răducioiu pentru un post în cadrul clubului

De altfel, la scurt timp după ce a picat „varianta Dănciulescu”, Mircea Rednic a dezvăluit că l-a ales pentru o poziție în conducerea clubului alb-roșu pe fostul mare atacant al „Generației de Aur” și al lui Dinamo, Florin Răducioiu.

Am vorbit cu Răducioiu, în momentul ăsta eu îl doresc pe Răducioiu la echipă. M-am întâlnit cu el, rămâne ca domnul Mureșan să discute săptămâna asta. Am vorbit și cu Dănciulescu înainte, i-am înțeles situația, are și el dreptate.

Cel cu care am discutat și a acceptat să vină la Dinamo este Răducioiu. Pe ce post va veni? Director tehnic, sportiv, manager, ce vrea el. Plus, că la cum arată acum mă gândesc să-l mai bag cinci-zece minute pe final să țină de minge.

Răducioiu a fost un foarte mare atacant, a jucat la echipe mari, e util, vorbește, vorbește bine românește acum. Depinde el, dar eu cred că va veni”, a spus Mircea Rednic la acel moment.

Mircea Rednic iese cel mai șifonat din conflictul cu Deian Sorescu. Colegii se dezic de antrenorul lui Dinamo

Urmăriți Playsport.ro și pe