Iuliu Mureșan, încântat de o posibilă colaborare cu Arpad Paszkany la Dinamo. “Aș avea un partener cu care pot discuta la nivel profesional

Gabriel-Alexandru Ioniță / 11.07.2021, 21:21
Iuliu Mureșan, încântat de o posibilă colaborare cu Arpad Paszkany la Dinamo. “Aș avea un partener cu care pot discuta la nivel profesional

Iuliu Mureșan, încântat de o posibilă colaborare cu Arpad Paszkany la Dinamo. Cei doi au creat un parteneriat extrem de productiv la CFR Cluj. Cu ei la conducere, echipa clujeană a câștigat trei titluri în Liga 1 și s-a calificat tot de trei ori în grupele UEFA Champions League. Mai mult, în sezonul 2011-2012 clujenii au obținut 10 puncte într-o grupă din care a făcut parte și Manchester United, record absolut pentru o echipă din România.

CFR-ul chiar a reușit în acel sezon o victorie istorică pentru fotbalul românesc. Echipa din Gruia s-a impus cu 1-0 pe Old Trafford în fața echipei antrenate încă pe acea vreme de legendarul Sir Alex Ferguson. Unicul gol al meciului a fost marcat de Luis Alberto în minutul 26 cu o execuție superbă aproape de vinclu.

Iuliu Mureșan, încântat de o posibilă colaborare cu Arpad Paszkany la Dinamo. “Aș avea un partener cu care pot discuta la nivel profesional

Între timp, Arpad Paszkany s-a retras din fotbal. Iar Iuliu Mureșan s-a despărțit de CFR. După o scurtă perioadă petrecută la Hermannstadt, el a ajuns la Dinamo. Și are misiunea aproape imposibilă de a redresa situația financiară dezastruoasă de la clubul din Ștefan cel Mare. Iar pentru a reuși acest lucru are nevoie să atragă la echipă oameni de afaceri potenți din punct de vedere financiar. Iar o variantă ar putea fi reprezentată chiar de Arpad Paszkany.

Iuliu Mureșan a explicat însă că este imposibil ca Paszkany să se implice financiar la Dinamo, deși el și-ar dori foarte mult acest lucru.

Este imposibil să mai lucrăm împreună și la Dinamo. Domnul Paszkany nu mai vrea nici el să se implice în fotbal. Și nici nu mai are așa de multe afaceri în România. M-aș bucura foarte tare dacă ar veni la Dinamo ca investitor și plus că aș avea și un partener cu care pot discuta la modul profesionist. Dar, la fel ca și în cazul lui Cristi Borcea, este imposibil ca domnul Paszkany să vină alături de noi, din păcate”, a spus Iuliu Mureșan pentru Realitatea Sportivă.

Iuliu Mureșan, fascinat de doi jucători de la Dinamo

Dinamo trece printr-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar. Mai mulți jucători și-au reziliat contractele și au părăsit echipa. Iar clubul alb-roșu va avea mari probleme în a crea un lot care să poată să se bată măcar pentru evitarea retrogradării în sezonul viitor. Astfel, noul președinte executiv al clubului din Ștefan cel Mare a identificat jucătorii indispensabili pentru stagiunea viitoare.

Este vorba despre Deian Sorescu și Steliano Filip. Ei sunt văzuți drept liderii vestiarului și oamenii în jurul cărora se pot aduna fotbaliștii tineri. Iuliu Mureșan a explicat că va face tot ce va putea pentru ca cei doi să nu plece în această vară. El a avut și un mesaj pentru Filip și Sorescu. Mureșan le-a transmis: „Sunteți spiritul lui Dinamo”.