Jigniri pentru Novak Djokovic din partea unui fostul număr 1 ATP: “Ești regele prostiei, prea arogant”. De la ce a pornit totul

Moldoveanu Camelia / 11.04.2022, 18:20
Jigniri pentru Novak Djokovic din partea unui fostul număr 1 ATP: “Ești regele prostiei, prea arogant”. De la ce a pornit totul

Un fost lider ATP nu s-a mai putut abține și l-a criticat dur pe Novak Djokovic. Sârbul are tot mai mulți contestatari după sandalul de la Australian Open 2022.

Novak Djokovic a fost desființat pentru deciziile luate: „Ești regele prostiei”

După ce Djokovic a decis să nu se vaccineze și a provocat un scandal uriaș în Australia, numărul 1 în tenisul masculin a jucat doar trei meciuri în 2022 și a ratat turneele de Grand Slam. Sârbul urmează să joace la turneul de Masters 1000 de la Monte Carlo. Novak Djokovic a fost campion pe această zgură în 2013 și 2015.

Toată lumea este cu ochii pe sârb și se pare că lui Chilianul Marcelo Rios nu-i place deloc de el. Fost lider ATP în 1998 îl critică pe actualul număr 1 în tenisul masculin pentru decizia de anu se vaccina împotriva Covid-19. Acesta a subliniat faptul că sârbul are o aroganță ieșită din comun.

E foarte stupid ce face Djokovic, renunță la lupta de a deveni cel mai bun jucător din istorie din cauza unui vaccin. Inițial și eu am fost sceptic în legătură cu vaccinul, dar trebuie să călătoresc, așa că am fost nevoit să îl fac.

Nu știu care sunt motivele reale ale lui Djokovic, dar dacă vrei să fii cel mai bun din istorie și renunți la asta pentru un vaccin, atunci înseamnă că ești regele prostiei, ești prea arogant. Inițial, am crezut că se teme să își facă vaccinul, dar e vorba doar de aroganța lui, e prea arogant”, a spus Marcelo Rios, citat de tennisworldusa.org.

„Probabil nu voi fi cel mai bun”

Înaintea participării la Monte Carlo, Novak Djokovic a recunoscut că nu se aștepta să joace atât de curând la un turneu important. Sârbul a dezvăluit că nu se află în cea mai bună formă dar speră să revină rapid la cel mai înalt nivel.

Încă mă simt motivat să fiu în circuit şi să concurez cu tineri, să încerc să-i provoc pe cei mai buni jucători din lume pentru cele mai mari titluri. Sunt foarte încântat să fiu aici şi Monaco este acasă pentru mine de peste zece ani.

Am aşteptat cu nerăbdare momentul în care voi fi din nou pe teren, aşa că acesta este cel mai bun loc în care aş putea începe. Zgura este suprafaţa pe care am crescut în Serbia şi am jucat mulţi ani doar pe această suprafaţă. Din punct de vedere istoric, nu este suprafaţa mea cea mai de succes, dar am avut destule victorii pe zgură. Cea de la Roland Garros, de anul trecut, este încă proaspătă în memoria mea. Aşa că încerc să folosesc asta ca inspiraţie pentru a începe sezonul pe zgură în cel mai bun mod posibil.

Înţeleg că probabil nu voi fi cel mai bun la începutul acestei săptămâni. Încă îmi testez motorul, ca să spun aşa, şi îmi construiesc jocul. Vva dura, evident, ceva timp, câteva meciuri pentru a intra cu adevărat în formă şi a găsi jocul competitiv de care am cu adevărat nevoie”, a declarat Djokovic.