Novak Djokovic e marele câștigător de la Indian Wells, deși are interzis peste Ocean. Ce a pățit liderul mondial Daniil Medvedev

Moldoveanu Camelia / 15.03.2022, 07:17
Novak Djokovic e marele câștigător de la Indian Wells, deși are interzis peste Ocean. Ce a pățit liderul mondial Daniil Medvedev

Novak Djokovic nu a putut participa la Indian Wells deoarece nu este vaccinat. Cu toate acestea, dacă tragem linie, el a ieșit cel mai câștigat. Marele rival Daniil Medvedev i-a oferit un cadou neașteptat.

Daniil Medvedev, s-a detronat singur. Novak Djokovic, marele câștigător de la Indian Wells

Cu toate că Novak Djokovic nu a putut participa la Indian Wells deoarece nu este vaccinat, la final de turneu el o să fie marele câștigător. Aflat pe poziția secundă în clasamentul mondial, sârbul o să revină începând de luni, atunci când se actualizează clasamentul ATP, din nou pe locul unu.

Daniil Medvedev a cedat iar nervos, lucru care cel mai probabil nu surprinde pe nimeni după reacțiile de la Australian Open 2022, atunci când a fost învind de Rafael Nadal. Pe fundul războiului din Ucraina, el nu a reușit să facă față presiunilor.

Astfel, Daniil Medvedev a pierdut surprinzător în primul său meci din postura de lider ATP. Gael Monfils, numărul 28 ATP, l-a învins cu 6-4,3-6,1-6. La finalul setului secund, după ce a pus în teren doar 46% din mingile primite, jucătorul de tenis din Rusia și-a rupt racheta de nervi.

Gael Monfils s-a apărat foarte bine și l-a determinat pe Medvedev să greșească așa cum nu obișnuiește să o facă. Liderul mondial a căzut complet în setul decisiv, iar francezului i-a fost extrem de ușor să-și adjudece victorie.

Daniil Medvedev nu era nervos doar pentru că rata șansa de a cuceri trofeul de la Indian Wells, ci pentru că acest eșec o să-l coste extrem de scump. Practic, rusul nu a reușit să-și apere punctele obținute anul trecut la acest turneu și nu o să se mai bucure de prima poziție din clasamentul ATP. Novak Djokovic rămâne cu 8.465 de puncte, neavând nimic de apărat, iar Medvedev trece iar pe poziția secundă, cu 8.410 puncte.

Medvedev este împotriva lui Vladimir Putin. Și-a șters steagul Rusiei

Atunci când a pierdut marele titlu de la Australian Open 2022, Daniil Medvedev a spus că se simte dezamăgit de fanii din tribune și că o să joace tenis doar pentru familia lui și pentru Rusia. Mai mult, acesta a subliniat că o să aleagă mereu un turneul din Rusia, chiar dacă în același timp are loc un Grand Slam. Cu toate că este un patriot declarat, când a fost întrebat de războiul din Ucraina răspunsul lui a fost unul surprinzător.

Nu a fost ușor să văd știrile de acasă, eu fiind aici în Mexic. Vreau să promovez pacea în lume. Ca jucător de tenis, călătoresc în multe țări ale lumii. Nu este ușor să aud astfel de știri”, a spus Daniil Medvedev, la o conferința de presă.

Daniil Medvedev și-a șters chiar și steagul Rusiei din descrierea contului de Instagram, gest extrem de criticat de către ruși. Astfel, jucătorul de tenis nu doar că s-a poziționat împotriva lui Vladimir Putin, dar a dus la extreme și decizia mai multor turnee care au impus ca rușii să nu concureze sub steagul țării lor.