Joacă cu sabia deasupra capului. Familiile jucătorilor iranieni, amenințate cu închisoarea și tortura înainte de meciul cu SUA

Ștefănescu Dragoș 29.11.2022, 09:59
Joacă cu sabia deasupra capului. Familiile jucătorilor iranieni, amenințate cu închisoarea și tortura înainte de meciul cu SUA

Iran și SUA se vor înfrunta marți seară în cadrul Grupei B de la Cupa Mondială din Qatar. Partida este decisivă în ecuația calificării în optimile competiției. Pentru jucătorii iranieni, presiunea va fi extrem de mare. Familiile lor au fost amenințate cu închisoarea și tortura înaintea meciului cu SUA.

Presiune uriașă pe jucătorii iranieni înaintea meciului cu SUA. Familiile le-au fost amenințate cu închisoarea și tortura

Iran și Statele Unite se vor înfrunta marți în cadrul Grupei B de la Cupa Mondială din Qatar. Partida este decisivă în vederea calificării în optimile competiției. Alături de cele două echipe, din Grupa B mai fac parte Anglia și Țara Galilor.

Încă din startul competiției, jucătorii din naționala Iranului au jucat sub mare presiune. Înaintea meciului cu SUA, situația a devenit însă dramatică pentru fotbaliștii iranieni. Potrivit CNN, familiile acestora au fost amenințate cu închisoarea și tortura.

Autoritățile de la Teheran nu au digerat deloc bine protestul din startul meciului cu Anglia, când jucătorii iranieni au refuzat să intoneze imnul național. În plus, suporterii iranieni care au asistat la partidă au susținut demersul fotbaliștilor. Fanii au huiduit cu inverșunare în timpul intonării imnului țării lor, iar mulți dintre ei au avut pancarte cu mesajul ”Femeie, viață, libertate”.

După o întrevedere cu membri ai Corpului Gărzilor Revoluţionare Iraniene, fotbaliștii iranieni au cântat imnul înaintea meciului cu Țara Galilor, pe care l-au câștigat cu scorul de 2-0.

Iranienii cer excluderea echipei SUA de la Cupa Mondială din Qatar

Înaintea partidei Iran – SUA, Tasnim News Agency, o companie media de stat din Iran, a cerut excluderea SUA de la Cupa Mondială din Qatar. Motivul invocat de jurnaliștii iranieni este uluitor. Aceștia reclamă faptul că americanii au postat clasamentul grupei din care fac parte, iar steagul Iranului a fost modificat. Mai exact, emblema republicii islamice a fost scoasă de americani în semn de protest față de abuzurile guvernului de la Teheran.

Potrivit paragrafului 13 din regulamentul FIFA, orice persoană care atacă demnitatea sau integritatea unei țări, o persoană sau un grup de persoane va fi sancționat cu o suspendare de minim 10 meciuri sau pe o perioadă determinată, sau poate primi orice altă sancțiune disciplinară.

Din cauza faptului că echipa de fotbal a SUA a postat o poză cu steagul Republicii Islamice a Iranului modificat, aceștia au încălcat regulamentul FIFA, iar pedeapsa corectă pe care ei ar trebui să o primească ar fi o suspendare de minim 10 meciuri.

Echipa de fotbal a SUA trebuie exclusă de la Campionatul Mondial”, au transmis jurnaliștii iranieni de la Tasnim News Agency, potrivit Daily Express.

Urmăriți Playsport.ro și pe