Joan Laporta, atac decisiv. ”Am vorbit cu Leo. Barcelona e Barcelona”

Ioan Valentin Oprea 16.05.2023, 15:15
Joan Laporta, atac decisiv. ”Am vorbit cu Leo. Barcelona e Barcelona”

Leo Messi va părăsi, la finalul acestui sezon, campioana Franţei, PSG, după numai doi ani petrecuţi pe „Parc des Princes”. Chiar dacă au existat speculaţii în presa internaţională că starul argentinian va accepta oferta venită din Arabia Saudită, de la Al Hilal, preşedintele Barcelonei, Joan Laporta, anunţă că sunt şanse mari ca Messi să revină pe „Camp Nou”.

Laporta a recunoscut public că a purtat mai multe runde de discuţii cu fotbalistul în vârstă de 35 de ani şi are încredere că îl va convinge pe acesta să îşi pună semnătura pe un contract.

Am vorbit cu Leo, a fost foarte frumos. Ne-am ‘recuperat’ relația. Messi vrea la Barcelona, simte că acest club e casa lui”, a declarat Laporta, într-un interviu acordat pentru TV3.

Nu se teme de contraoferta lui Al Hilal

Şeful formaţiei blau-grana nu se teme de contraoferta înaintată de Al Hilal şi nu crede că Messi va opta pentru un angajament în Arabia Saudită. Din primele informaţii apărute în presa internaţională, decarul argentinian ar fi urmat să fie răsplătit de şeicii saudiţi cu un salariu de aproape patru sute de milioane de euro. Cristiano Ronaldo primeşte, în schimb, la Al-Nassr, doar două sute de milioane de euro.

Arabia Saudită? Păi, Barcelona e Barcelona, cu tot respectul pentru Arabia Saudită, care face o treabă minunată și investește. Dar insist: Barca este acasă, Barca poate concura cu oricine. Eu am vorbit cu Messi și avem o relație bună. Messi e cel mai bun jucător din lume și orice antrenor și l-ar dori în echipă”, a mai completat Laporta.

Afacerea ar putea să cadă din cauza problemelor financiare

Marile probleme financiare cu care se confruntă gruparea de pe „Camp Nou” în prezent ar putea reprezenta totuşi o piedică în calea revenirii lui Messi la Barcelona. Ziariştii iberici au scris, de curând, că este posibil ca, în vară, Laporta să fie nevoit să apeleze la o nouă rundă de tăieri salariale.

Remuneraţia pe care o va încasa Messi la echipa catalană va fi sub cea pe care i-o achita PSG. Laporta i-a promis, în schimb, o cotă-parte din vânzarea de bilete şi din sponsorizările pe care le va obţine clubul blau-grana, odată cu sosirea sud-americanului pe „Camp Nou”.

Urmăriți Playsport.ro și pe