Jocurile Olimpice din 2036 s-ar putea desfășura în orașul care încă nu a fost construit

Giosanu Catinca 17.11.2022, 14:14
Jocurile Olimpice din 2036 s-ar putea desfășura în orașul care încă nu a fost construit

Preşedintele indonezian Joko Widodo a deschis marți summitul G20 al celor mai importante economii mondiale, găzduit pe insula Bali. Oficialul a făcut o dezvăluire neașteptată în cadrul întâlnirii. Anunțul a șocat întreaga lume.

Locul inediat în care s-ar putea desfășura Jocurile Olimpice din 2036

Președintele Joko Widodo a declarat în fața jurnaliștilor că Indonezia a început deja pregătirile pentru a găzdui Jocurile Olimpice în 2036. El a lăsat să se înțeleagă că Jocurile Olimpice din 2036 s-ar putea desfășura într-un oraș care nu există în acest moment.

Oficialul a declarat că va prezenta o candidatură oficială de a găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2036 în viitoarea capitală a Indoneziei. Anunțul a fost făcut la finalul summit-ului.

Am transmis pregătirile Indoneziei pentru a găzdui Jocurile Olimpice în capitala Nusantara în 2036.”, a spus preşedintele indonezian la summitul G20, conform Agerpres.

La întâlnire a participat și preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach.

Când vor fi demarate lucrările de construcție

Viitoarea capitală a Indoneziei va fi construită în viitorul apropiat. Conform planurilor guvernului condus de Widodo, în 2023 vor fi demarate lucrările de construcție în două districte din partea de est a insulei Borneo.

Indonezia are experienţă în organizarea de evenimente sportive internaţionale. Intenţia noastră de a prezenta candidatura este foarte serioasă. De fapt, am încercat să depunem o candidatură pentru 2032, dar nu am fost suficient de rapizi şi CIO a ajuns să aleagă Brisbane ca loc de desfăşurare pentru anul respectiv.”, a evidențiat ministrul indonezian al Tineretului şi Sportului, Zainudin Amali.

Pentru a susține cele spuse, Zainudin Amali a dat exemplu Jocurile Asiatice din 2018 şi diverse campionate mondiale.

Reacția lui Thomas Bach, președintele CIO

Thomas Bach a mai spus că, în opinia sa, propunerea indoneziană ”se potriveşte foarte bine cu filosofia CIO privind viitorul Jocurilor Olimpice”.

Este un mare exemplu de armonie şi diversitate, de coexistenţă între diferite culturi şi religii”, a adăugat Bach, care susține că ţara asiatică ”poate prezenta ulterior cel mai bun proiect posibil pentru a deveni o gazdă olimpică”.

Cine mai candidează pentru găzduirea JO din 2036

Primarul Istanbulului şi-a arătat și el intenția de a înainta candidatura oraşului pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de vară din 2036. El a mai încercat acest lucru și în 2020, însă nu a avut succes.

Scopul nostru este (organizarea) Jocurilor Olimpice şi Paralimpice (…) în 2036.”, declara primarul Ekrem Imamoglu în vara anului trecut.

Sunt convins că vom câştiga.”, a mai spus el.

La rândul lui, primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că biroul său ”lucrează la un plan” de a readuce Jocurile Olimpice şi Paralimpice înapoi în metropola de pe Tamisa.