Juan Laporta, cuvinte elogioase la adresa fostului antrenor al Universității Craiova: „Omul care ne trebuia”

Sorin Chiriac 17.02.2021, 13:00
Juan Laporta, cuvinte elogioase la adresa fostului antrenor al Universității Craiova: „Omul care ne trebuia”

Juan Laporta a adresat cuvinte elogioase la adresa unui fost antrenor al Universității Craiova. Favorit să redevină președinte al catalanilor, Laporta de abia așteaptă alegerile de pe 7 martie. De profesie avocat, Laporta știe că îl așteaptă o misiune extrem de dificilă, pentru a reconstrui clubul catalan. Acesta a fost lăsat într-o stare de ruină de către fosta conducere dar și de pandemia de coronavirus.

Laporta încă nu a anunțat cine va fi alesul lui pentru banca Barcelonei, dacă va ieși președinte. Rivalul său, Victor Font, l-a convins pe fostul căpitan, Xavi Hernandez, să preia echipa. Presa a speculat asupra preferințelor lui Laporta, dar într-un interviu acesta a lăudat un antrenor surpriză.

Juan Laporta a adresat cuvinte elogioase la adresa unui fost antrenor al Universității Craiova

Jose Ramon Alexanko este un nume important la Barcelona. Acesta a jucat 13 ani în tricoul catalanilor, iar cariera de antrenor și-a început-o în România, la Universitatea Craiova. Ibericul a rămas în istorie pentru meciul dintre Universitatea Craiova și Rapidul lui Mircea Lucescu, care a trimis titlul Stelei, în 1998. În 2002 a fost secund la Barcelona, apoi a fost coordonator la La Masia, academia legendară a Barcelonei, de unde au ieșit Xavi, Iniesta sau Messi. De acolo a plecat în 2017.

Jose Ramon Alexanko

De aceea Laporta îl dorește înapoi, alături de el. Mai mult ca sigur Alexanko se va ocupa tot de Academie, e greu de crezut că ar putea lua loc pe banca principală a catalanilor.

Are experiența necesară să facă lucrurile cum trebuie. De aceea avem nevoie de un om ca el, este profilul de profesionist care ne trebuie. Am lucrat împreună foarte bine și s-a descurcat excelent, a declarat Laporta

Viitorul președinte vrea să schimbe lucrurile la club

Favorit să devină președinte în martie, Laporta știe că sunt multe de rezolvat la echipă. Barcelona are probleme financiare mari, datorii de aproape 1 miliard de euro. În plus, aproape sigur, din sezonul viitor echipa va trebui să se descurce fără cel ami bun fotbalist din istoria clubului. Contractul lui Messi expiră în vară și șansele de a prelungi sunt destul de reduse. Argentinianul visează să mai câștige Liga Campionilor, iar în această echipă șansele sunt reduse.

Laporta speră să îl convingă pe argentinian să continue la catalani. Candidatul la președenția Barcelonei are, însă, așteptări mari de la un alt fotbalist. Ousmane Dembele este considerat unul din cele mai neinspirate transferuri din istoria clubului, dar Laporta are încredere în francez. Acesta crede că atacantul venit de la Dortmund poate deveni noul lider al echipei.

Urmăriți Playsport.ro și pe