S-a decis înlocuitorul lui Koeman la Barcelona! ”El vine în locul lui!”

Radu Bordei 14.02.2021, 11:56
S-a decis înlocuitorul lui Koeman la Barcelona! ”El vine în locul lui!”

S-a decis înlocuitorul lui Koeman la Barcelona! Chiar dacă Messi și compania și-au revenit în ultimele meciuri și au urcat pe locul 2 în La Liga, titlul este încă foarte departe de ei. Mai mult catalanii sunt în pericol de a fi eliminați și din Cupa Spaniei, iar în Liga Campionilor nu sunt considerați favoriți.

Așa că nu este de mirare că postul lui Ronald Koeman este în pericol. De altfel se știe că niciunul dintre principalii favoriți la preluarea conducerii clubulu, Joan Laporta și Victor Font, nu doresc să continue cu tehnicianul olandez. Doar un titlu sau un succes în Liga Campionilor ar mai putea să salveze postul fostului selecționer al Olandei.

S-a decis înlocuitorul lui Koeman la Barcelona! Laporta și-a ales favoritul

Se știe deja proiectul lui Victor Font. Acesta urmează să vină, dacă va câștiga alegerile, alături de Xavi Hernandez. Fostul mare mijlocaș și-a dat deja acordul pentru a prelua echipa favorită din vară. Barcelona speră să reediteze proiectul Guardiola.

Marele favorit la conducerea clubului pare să fie, însă, Joan Laporta, cel care a mai condus Barcelona în trecut. Până acum acesta nu a anunțat un nume clar de antrenor, dar presa a aflat cine este favoritul lui Laporta. Acesta ar fi actualul selecționer al Belgiei, Roberto Martinez.

Roberto Martinez a mai antrenat Everton, Swansea sau Wigan la nivel de club

Fostul selecționer al Belgiei l-ar înlocui pe fostul selecționer al Olandei

Cele 7 victorii consecutive reușite de Koeman, în La Liga, nu par să îl fi impresionat pe Laporta. Acesta ar fi discutat deja cu Martinez să preia echipa din vară, dacă Laporta va deveni președinte. Spaniolul are contract cu naționala Belgiei până în 2022, după Mondialul din Qatar. Dar acesta și-ar fi exprimat dorința să preia echipa catalană imediat după finalul Campionatului European din această vară.

Martinez a preluat naționala Belgiei din 2016, a dus echipa pe locul 3 la Mondialul din Rusia, din 2018, dar și pe primul loc în clasamentul FIFA. Ibericul a adunat 40 de victorii, 7 remize și doar 4 înfrângeri.

Are un stil ofensiv

Martinez este cunsocut pentru stilul ofensiv, de aceea Laporta ar fi atras de el. Presa din Belgia anunță că Laporta vrea să controleze tot proiectul nou de la Barcelona, iar instalarea lui Martinez ar fi un pas important.

Totul se va decide pe 7 martie, când vor avea loc alegerile mult așteptate. Următorul președinte o să aibă foarte multe provocări. Cea mai importantă o reprezintă rezolvarea problemelor financiare grave pe care le au catalanii. Datoriile de peste 1 miliard de euro riscă să îngroape unul din cele mai iubite echipe de fotbal din lume. Și rezolvarea situației lui Leo Messi va reprezinta o altă prioritate pentru cel care va câștiga alegerile.

Urmăriți Playsport.ro și pe