Jucătoarea britanică de tenis cu tată român face senzație la Wimbledon! ”Vin la București de câteva ori pe an. Mâncarea e incredibilă!”. Ce spune despre Simona Halep

Dragos Stefanescu 01.07.2021, 23:14
Jucătoarea britanică de tenis cu tată român face senzație la Wimbledon! ”Vin la București de câteva ori pe an. Mâncarea e incredibilă!”. Ce spune despre Simona Halep

Turneul de la Wimbledon este în plină desfășurare. Spectacolul de pe iarba londoneză este mai sărac fără campiona noastră Simona Halep (3 WTA). Aceasta nu și-a putut apăra din păcate titlul câștigat în 2019 la Londra. Din cauza accidentării de la gamba stângă Simona Halep a fost nevoită să-și anunțe retragerea înainte de începerea turneului. Însă fanii tenisului din România și-au îndrepptat atenția către o tânără sportivă cu origini românești. Jucătoarea britanică de tenis cu tată român face senzație la Wimbledon! ”Vin la București de câteva ori pe an. Mâncarea e incredibilă!”. Ce spune despre Simona Halep.

 Jucătoarea britanică de tenis cu tată român face senzație la Wimbledon! ”Vin la București de câteva ori pe an. Mâncarea e incredibilă!”. Ce spune despre Simona Halep

Emma Răducanu (18 ani) este considerată o mare speranță a tenisului britanic. Tânăra jucătoare cu origini românești a primit anul acesta un wild-card din partea organizatorilor de la Wimbledon.

Emma Răducanu (338 WTA) a învins-o pe Vitalia Diatchenko (150 WTA) în runda inaugurală a competiției londoneze cu scorul 7-6, 6-0. O oră și 58 de minute i-au trebuit tinerei Emma Răducanu să se impună. Grație acestei performanțe, Emma Răducanu și-a asigurat un cec în valoare de 75.000 de lire sterline. Ea a obșinut și 70 de puncte WTA.

În turul secund, sportiva cu origini românești va avea o misiune dificilă. Ea o va înfrunta pe cehoaica Marketa Vondrousova (42 WTA).

 Jucătoarea britanică de tenis cu tată român

Emma Răducanu s-a născut în Canada, din tată român și mamă chinezoaică. Ea reprezintă Marea Britanie la tenis. La începutul lunii iunie  Emma a bifat primul ei meci WTA la turneul de la Nottingham.  Victoria din primul tur de la Wimbledon este prima din cariera tinerei jucătoare în circuitul WTA.  Până la 18 ani Emma Răducanu a evoluat doar în competiții ITF.

La finalul meciului câștigat, Emma Răducanu a dat cțteva declarații. Tânăra sportivă a ținut să menționeze că este apropiată de România unde vine destul de des. Emma a spus că vine de câteva ori pe an în România pentru a-și vizita bunica și și-a arătat aprecierea pentru bucătăria românească.

Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a – pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special”, a declarat Emma Răducanu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

O admiră pe Simona Halep

Printre declarațiile oferite, Emma Răducanu nu a uitat să vorbească și despre Simona Halep pe care o admiră foarte mult pentru spiritul ei de luptătoare.

Cu siguranță îi admir deplasarea și, de asemenea, modul în care luptă. Cred că azi, în unele momente echilibrate din primul set, mă gândeam să concurez la fel cum o fac unele jucătoare, ca de exemplu Halep. Ea a câștigat Wimbledon și a spus că nu se aștepta să reușească asta, dar a arătat că dacă îți pui mintea și inima la lucru, poți să atingi tot ceea ce îți propui”, a spus Emma Răducanu.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe