Jucători acuzați că au folosit teste COVID-19 false. Ce pedepse uriașe riscă

Olteanu Ștefan 05.02.2022, 15:56
Jucători acuzați că au folosit teste COVID-19 false. Ce pedepse uriașe riscă

Mai mulți jucători ai reprezentativei Ungariei sunt acuzați că au folosit teste Covid-19 false în cadrul turneului final al Cupei Davis, care a avut loc în finalul anului trecut, la Torino, Madrid și Innsbruck. Deși au trecut aproape două luni de la partidele de tenis oficiale, maghiarii au venit acum cu mai multe dezvăluiri incendiare.

Scandal de proporții în Ungaria! Mai mulți jucători sunt acuzați că au folosit teste Covid-19 false

Turneul final al Cupei Davis a avut loc la finalul anului 2021, la Torino, Madrid și Innsbruck, iar unii jucători care reprezentau Ungaria sunt acuzați că au folosit teste Covid-19 false.
Ancheta a fost publicată acum, iar informațiile au fost oferite presei internaționale chiar de maghiari. Ziarul local Nepszava a anunțat recent că naționala Ungariei a făcut deplasarea la Torino folosindu-se de teste negative, falsificate cu ajutorul medicului echipei!
Jucătorii care i-au reprezentat pe maghiari în Italia sunt Marton Fucsovics (40 ATP), Attila Balázs (131 ATP), Zsombor Piros (282 ATP), Fabian Marozsan (359 ATP) și Peter Nagy (508 ATP dublu).

Vom coopera pe deplin cu autoritățile și vom informa publicul cu privire la rezultatele investigației”, a reacționat Federația Maghiară de Tenis, potrivit publicației Marca.

Principalul suspect din spatele actului ilegal este medicul echipei, care e bănuit că a emis teste false, fără a le efectua la un laborator specializat, mai anunță jurnaliștii spanioli.

Ungaria a evoluat împotriva Croației și Australiei la Torino, pierzând ambele dispute cu 1-2. În urma acestor rezultate, maghiarii au ratat accederea în sferturile de finală ale Cupei Davis.

Echipa României pentru meciul cu Spania din Cupa Davis

S-a aflat care e echipa pe care va miza România în confruntarea cu Spania în meciul de baraj pentru calificarea la turneul final de Cupa Davis care va avea loc la finalul lui 2022. Este vorba despre Marius Copil (31 de ani, locul 273 ATP la simplu), Nicolae Frunză (24 de ani, 627 ATP la simplu), Stefan Paloși (22 de ani, 643 ATP la simplu), Gabi Adrian Boitan (22 de ani, 736 ATP la simplu), Horia Tecău (37 de ani, locul 18 ATP la dublu). Căpitanul echipei este Gabriel Trifu, fost coleg de generație cu Andrei Pavel.

Jocul se va disputa în Spania la Marbella, pe 4-5 martie, pe zgură, la Clubul Puente Romano.

Din partea Spaniei vor participa Roberto Bautista Agut (33 de ani, locul 19 ATP), Pablo Carreno Busta (30 de ani, 17 ATP), Carlos Alcaraz (18 ani, 29 ATP), Alejandro Davidovich Fokina (22 de ani, 47 ATP) și Marcel Granollers (35 de ani, locul 7 ATP la dublu).

Căpitan va fi Sergi Bruguera, care a ajuns la frumoasa vârstă de 51 de ani.

Pentru a participa la calificări, România a trecut de Peru în semifinalele World Group I, scor 4-0.

Adio, Rafael Nadal. Cel mai mare jucător spaniol din toate timpurile nu va juca în meciul de Cupa Davis Spania – România.

Urmăriți Playsport.ro și pe