Jucătorii lui Dinamo au refuzat reducerea salariilor. Soluția DDB: vând un fotbalist important! Pe cine scot pe ”tarabă”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 09.06.2021, 21:04
Jucătorii lui Dinamo au refuzat reducerea salariilor. Soluția DDB: vând un fotbalist important! Pe cine scot pe ”tarabă”

Jucătorii lui Dinamo au refuzat reducerea salariilor. Conducerea clubului din Ștefan cel Mare se află într-o situație disperată înaintea începerii noului sezon. Dinamo a reușit să se salveze la limită de la retrogradare, grație unui final de sezon foarte bun făcut sub comanda lui Dusan Uhrin. Însă problemele de la clubul alb-roșu sunt departe de a fi terminate.

Toate acestea sunt generate de situația financiară extrem de grea de la club, provocată în cea mai mare măsură de Pablo Cortacero și oamenii lui. Dinamo are datorii uriașe, de aproximativ 7 milioane de euro, informație lansată în spațiul public de Ioan Andone. Fostul fotbalist și antrenor al „câinilor” a dezvăluit că a vrut să investească la echipa sa de suflet alături de alți dinamoviști. Ei s-au speriat însă de această sumă foarte mare pe care o are de achitat clubul.

Jucătorii lui Dinamo au refuzat reducerea salariilor

Este vorba în primul rând despre datorii la stat, la fotbaliști și ceilalți angajați, dar și la Ionuț Negoiță. În acest context, conducerea lui Dinamo, prin managerul sportiv Mario Nicolae, a încercat reducerea semnificativă a cheltuielilor înaintea începerii noului sezon. El chiar a adus în discuție posibilitatea stabilirii unui plafon salarial de 5.000 de euro lunar. Membrii programului DDB chiar au încercat să îi convingă pe jucători să accepte noi reduceri salariale. Lucru pe care l-au mai făcut o dată și au avut succes.

De această dată însă, lucrurile nu au mai stat la fel. Jucătorii sunt sătui de această situație și nu mai acceptă nici un fel de astfel de concesii. Cel mai elocvent caz este cel al lui Diego Fabbrini. Italianul a acceptat în prima parte a anuluit o reducere de la 17.000 la 10.000 de euro. Acum însă, nu mai are de gând să facă acest lucru, iar, conform gsp.ro, Dinamo va trebui să ii achite mijlocașului suma de 18.000 lunar. În caz contrar, clubul ar putea avea probleme mari la FIFA, dacă jucătorul depune memoriu.

Soluția DDB: vând un fotbalist important! Pe cine scot pe ”tarabă”

În aceeași situație se află și Paul Anton. Mijlocașul defensiv de 30 de ani a fost adus la Dinamo cu un salariu inițial fabulos, de 35.000 de euro pe lună. El a acceptat sezonul trecut ca acesta să fie redus la doar 11.000 de euro pe lună, însă acesta este pragul minim până la care este dispus să ajungă.

Paul Anton a refuzat sezonul trecut o reducere substanțială a salariului, de la 35.000 la 11.000 de euro lunar
Paul Anton a refuzat sezonul trecut o reducere substanțială a salariului, de la 35.000 la 11.000 de euro lunar

Astfel, singura soluție ar fi ca Dinamo să îl vândă pe Paul Anton. El este unul dintre cei mai bine cotați mijlocași din Liga 1, deci sunt șanse destul de mari ca să existe interes pentru transferul său. Mai ales că CFR Cluj, l-a dorit chiar înainte să revină la Dinamo. Anton a fost însă convins de salariul astronomic oferit de Pablo Cortacero. Mai mult, Anton ar putea reprezenta o soluție bună chiar și pentru naționala României, fapt susținut de Ioan Andone.

Dacă aș fi selecționer, eu aș folosi doi mijlocași defensivi, nu doar unul! Paul Anton și Bordeianu ar fi cei mai potriviți. Ei nu pasează la fel de bine ca Răzvan Marin, dar sunt cu mult mai utili pentru faza defensivă”, a spus Andone potrivit sursei citate.