Jucătorii maghiari ai naționalei României de hochei pregătesc o lovitură de proporții în perioada următoare

Bordei Radu / 12.05.2022, 13:41
Jucătorii maghiari ai naționalei României de hochei pregătesc o lovitură de proporții în perioada următoare

Jucătorii maghiari ai naționalei României de hochei sunt contestați dur, după ce au cântat imnul ținutului secuiesc, la partida de campionat Mondial, din Slovenia. Unii oficiali i-au acuzat pe sportivi chiar de trădare. De aceea, aceștia se găsesc, la rândul lor, să ia măsuri.

Jucătorii maghiari ai naționalei României se apără, după atacurile Federației. „Nu ne pot sancționa”

Dacă vor fi penalizați pentru că au cântat imnul ținutului secuiesc, hocheiștii amenință că nu vor mai veni la națională.

Dacă Federația vrea adevărul, atunci să ne cheme să discute și cu noi. Ei vor doar să ne sancționeze, nu vor să asculte toate părțile implicate, a declarat căpitanul Daniel Trancă, pentru GSP. 

Nu ne pot amenda sau sancționa, nu există regulament pentru așa ceva. Nici Federația Internațională nu ar fi de acord cu așa ceva, consideră și portarul Zoltan Toke

Aceștia au reacționat mai ales după acuzele extrem de grave enunțate de secretarul general, Alexandru Nistor. Acesta crede că jucătorii nu și-au dat interesul pentru naționala României, la turneul din Slovenia.

Este foarte grav ceea ce se întâmplă, jucătorii de origine maghiară nu au vrut să joace. Așa s-au comportat, patinau în gol, dădeau cu crosa pe lângă, s-au întors contra țării. Aveam șanse să ajungem în grupa mondială, dar au făcut figurație. Ca să păstrăm proporțiile, au trădat, asta este realitatea. Cel puțin așa s-a văzut, că au fost cu inima lângă Ungaria, nu lângă România, a izbucnit Nistor, conform Prosport. 

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei, revoltat de evenimentele de la finalul meciului România – Ungaria

Președintele Federației Române de Hochei, Alexandru Hălăucă, a fost extrem de revoltat de evenimentele petrecute la finalul meciului România – Ungaria. Acesta a anunțat că va deschide o anchetă în acest sens. Conform regulamentului, hocheiștii români care au intonat imnul Țării Secuilor riscă să fie suspendaţi minimum 1 an de la echipa naţională. Mai mult, aceștia ar putea fi suspendaţi şi de la echipele de club.

Jucătorii trebuiau să iasă de pe gheaţă când a început să se cânte Imnul Secuiesc. Iniţial, la staţia de amplificare s-a pus imnul Ungariei şi s-a ridicat drapelul Ungariei. Aşa se procedează, se cântă imnul echipei câştigătoare. Nu ştiu dacă jucătorii au cântat şi imnul Ungariei, dar ştiu că mulţi au rămas pe gheaţă şi au cântat imnul Ţinutului Secuiesc. Nu e o noutate, s-a mai întâmplat acest lucru şi pe vremea când era preşedintele Federaţiei domnul Barna, a comentat Alexandru Hălăucă