Vorbe grele la adresa echipei de hochei a României după ce jucătorii noștri au intonat imnul secuiesc

Olteanu Ștefan / 10.05.2022, 13:58

Sorin Grindeanu (48 de ani), fost prim-ministru al României și actual vicepremier, a lansat vorbe grele la adresa echipei de hochei a României după ce o mare parte dintre jucătorii noștri au intonat imnul secuiesc. Momentul controversat a avut loc la finalul partidei Ungaria – România 4-2, de la Campionatul Mondial din Slovenia.

„E o lipsă nerușinată de respect față de români și față de tricolor!”. Sorin Grindeanu, vorbe grele la adresa echipei de hochei a României

După ultimul meci de la Campionatul Mondial din Slovenia, pe care naționala de hochei a României l-a pierdut cu 2-4 împotriva Ungariei, jucătorii noștri au intonat imnul secuiesc alături de cei din reprezentativa rivală, iar pe seama acestui moment controversat, vicepremierul Sorin Grindeanu a lansat o serie de vorbe grele.

În imaginile care au circulat în presa din România s-a putut observa clar că aproape toți sportivii din naționala noastră de hochei s-au strâns în fața suporterilor maghiari și, alături de hocheiștii rivali, au intonat imnul așa-numitului Ținut Secuiesc.

Ca timișorean, înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată.

Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc.

Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite”, a reacționat vicepremierul României, Sorin Grindeanu, pe pagina oficială de Facebook.

Se cer măsuri urgente împotriva jucătorilor care au participat la manifest

Naționala de hochei a României este formată preponderent din jucători de etnie maghiară și doar trei sportivi nu s-au aliniat în momentul controversat al intonării cântecului considerat așa-zis imn al Ținutului Secuiesc.

În continuarea mesajului pe care l-a postat pe rețelele de socializare, Sorin Grindeanu a cerut Federației Române de Hochei și Ministerului Sportului să ia de urgență măsuri. De asemenea, vicepremierul a ținut să își facă publică aprecierea față de cei trei sportivi care nu au luat parte la manifestul de la finalul disputei Ungaria – România 4-2:

Cer Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlalți factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest gest incalificabil.

Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul!

PS: Respect celor trei jucători ROMÂNI care s-au dat la o parte și nu au participat la această mascaradă!”, a mai transmis Sorin Grindeanu.

Naționala de hochei a României a terminat pe ultimul loc în grupa de la Campionatul Mondial din Slovenia. Selecționata noastră a încasat patru înfrângeri din tot atâtea meciuri și nu a reușit să obțină niciun punct.

Rezultatele României de la CM Slovenia:

  • România – Slovenia 1-9
  • România – Coreea de Sud 1-4
  • Lituania – România 5-4
  • Ungaria – România 4-2
România, fără niciun punct la Mondialul din Slovenia. Sursa foto: rohockey.ro
România, fără niciun punct la Mondialul din Slovenia. Sursa foto: rohockey.ro